Herstelbesluit bestemmingsplan Parklaan 2017 (Villa Oigenwois)

Logo Stede Broec

Burgemeester en wethouders van gemeente Stede Broec maken bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2020 heeft besloten om het bestemmingsplan ‘Parklaan 2017’ op onderdelen te herstellen. Het herstelbesluit volgt op een tussenuitspraak van de Raad van State van 3 juni 2020 over dit bestemmingsplan, waarbij de gemeenteraad is opgedragen geconstateerde gebreken te herstellen.

(NL.IMRO.0532.BPParklaan2017-VA02) heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling voor het woonzorgcomplex ‘Villa Oigenwois’ op het perceel grond gelegen aan de Parklaan te Lutjebroek.

In bedoelde (tussen)uitspraak van de Raad van State op 3 juni 2020 met kenmerk 201904598/1/R1 is het volgende gesteld:

Er is in de planregels niet de verplichting tot sloop van het nabijgelegen kassencomplex opgenomen en niet de verplichting tot aanleg en instandhouding van de voert aan de west- en zuidzijde van het plangebied, alsmede het aanbrengen van beplanting, zoals beschreven in hoofdstuk 2 en afbeelding 4 van de plantoelichting. Een en ander dient geregeld te worden middels het opnemen van een ‘voorwaardelijke verplichting’ in de bouwregels.

Met het genoemde raadsbesluit is de bedoelde verplichting opgenomen in het bestemmingsplan (onder artikel 5, lid 5.2.1).

Ter inzage

Het herstelbesluit c.q. vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 23 juli 2020 tot en met 2 september 2020 (zes weken) ter inzage bij de gemeente Stede Broec. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoonnummer: 0228-510111.

De stukken kunnen online worden ingezien op de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0532.BPParklaan2017-VA02

Beroep

Tegen het herstelbesluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen. Beroep moet u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Ook kunt u tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Zo’n verzoek stuurt u naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Een beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan dan treedt het plan nog niet in werking. De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak moet dan eerst uitspraak doen over de voorlopige voorziening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Eenkoren van de afdeling Ruimte, telefoonnummer: 0228-510111.

 

Naar boven