Gemeente Den Helder – Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 en ontwerpbesluit hogere waarden ten behoeve van bestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020

Logo Den Helder

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 en het ontwerpbesluit hogere waarden ten behoeve van bestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 ter inzage liggen.

Plangebied

Het bestemmingsplangebied betreft globaal de gronden die langs de Koningstraat, Het westelijke deel van de Oostslootstraat, het westelijke deel van de Koningsdwarsstraat, het noordelijke deel van de Prins Hendriklaan, de Prinsenstraat en het westelijke deel van de Spoorstraat gelegen zijn.

Inhoud bestemmingsplan

De Koningstraat en Spoorstraat e.o. zullen in de komende jaren veranderen in een levendig woongebied aan/nabij het stadspark. Het bestemmingsplan biedt het planologisch-juridisch kader om nieuwe woningen in (voormalige) horeca- en detailhandelspanden en nieuwe woningbouwprojecten mogelijk te maken.

Inhoud ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het bestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 maakt op diverse locaties nieuwe geluidgevoelige functies, namelijk woningen, mogelijk. Sommige van deze locaties zijn gelegen binnen de geluidzone van wegen en binnen het gezoneerde industrieterrein Den Helder Haven. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeer en het industrieterrein op deze locaties de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting overschrijdt. Voor betreffende locaties moet daarom ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toegestane geluidsbelasting. Het ontwerpbesluit voor het vaststellen van deze hogere waarden is bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Termijn van inzage ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden

 

Het ontwerpbestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 en het ontwerpbesluit hogere waarden ten behoeve van het bestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 liggen ter inzage vanaf maandag 20 juli 2020 tot en met maandag 31 augustus 2020.

Inzien ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden en de bijbehorende

stukken zijn als volgt in te zien:

• op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerpbestemmingsplan is:

NL.IMRO.0400.214BPKONSPOOR2019-ON01;

• op de gemeentelijke website: www.denhelder.nl (https://www.denhelder.nl/inwoner/product/bestemmingsplan-bekijken);

• een papieren versie ligt bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Kerkgracht 1 Den Helder op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de eerder genoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen op het ontwerpbestemmingsplan een schriftelijke zienswijze indienen bij:

De gemeenteraad van Den Helder

Postbus 36

1780 AA Den Helder.

 

Een schriftelijke zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

- uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ‘Ontwerpbestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 / zaaknummer 2020-025359’

- een motivering waarom u het (niet) eens bent met het ontwerpbestemmingsplan

- uw handtekening.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer P. de Vries van team Omgeving, telefoonnummer: 06-47873064

 

Houd u er alstublieft rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzagelegging kan een belanghebbende op het ontwerpbesluit hogere waarden ten behoeve van bestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 een schriftelijke zienswijze indien bij:

Het college van de gemeente Den Helder

Postbus 36

1780 AA Den Helder.

 

Een schriftelijke zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

- uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden ten behoeve van bestemmingsplan Koningstraat Spoorstraat 2020 / zaaknummer 2020-025359’

- een motivering waarom u het (niet) eens bent met het ontwerpbesluit en

- uw handtekening.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer P. de Vries van team Omgeving, telefoonnummer: 06-47873064.

Houd u er alstublieft rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Vragen

Voor meer informatie wordt u vriendelijk verzocht om contact op te nemen met

de heer P. de Vries van team Omgeving, telefoonnummer: 06-47873064.

 

Naar boven