Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER Oostverbinding Venray

Logo Venray

 

 

 

 

 

Burgemeester en Wethouders van Venray maken, op grond de Algemene Wet bestuursrecht en de Wet milieubeheer, bekend dat:

- de notitie Reikwijdte en Detailniveau Oostverbinding Venray

voor een ieder ter inzage ligt.

De notitie Reikwijdte en Detailniveau Oostverbinding Venray ziet op de realisatie van nieuwe infrastructuur, die bestaat uit het opwaarderen van de bestaande Stationsweg tussen de Oostsingel en de A73 en het realiseren van een verbindingsweg tussen de Stationsweg en de Henri Dunantstraat in Venray. Tezamen zijn deze 2 onderdelen gevormd tot het project Oostverbinding. Daarmee worden diverse doelen nagestreefd.

Om het project planologisch- juridisch mogelijk te maken dienen de geldende bestemmingsplannen zoals bestemmingsplan “De Hulst I” en “Venray” gedeeltelijk te worden herzien in een overkoepelend bestemmingsplan voor de realisatie van de Oostverbinding.

Uit onderzoek naar effecten op de natuur blijkt dat de voorgenomen maatregelen leiden tot een toename stikstofdepositie in Natura 2000-gebied. Omdat op voorhand niet is uit te sluiten of deze toename leidt tot significante effecten op Natura 2000-gebieden moet een passende beoordeling worden uitgevoerd. Hiermee is dus sprake van een m.e.r.-plicht. Doel van de m.e.r.-procedure is het milieubelang volwaardig mee te wegen bij de voorbereiding en vaststelling van besluiten.

In de notitie Reikwijdte en Detailniveau wordt in grote lijnen aangegeven wat de voornemens zijn, welke milieuonderwerpen, zoals de passende beoordeling, in het MER worden onderzocht en welke beoordelingscriteria hiervoor worden gehanteerd. Naar aanleiding van de Notitie, de ingekomen zienswijzen en adviezen wordt een advies opgesteld dat door de gemeente, bij het opstellen van de MER, in acht moet worden genomen. U krijgt daarna nog de gelegenheid om op het MER te reageren.

De wettelijke adviseurs en enkele overheids- en maatschappelijke organisaties worden apart gevraagd advies over de NRD uit te brengen.

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau Oostverbinding Venray ligt van vrijdag 17 juli t/m donderdag 27 augustus 2020 voor een ieder ter inzage in het klantencontactcentrum in het gemeentehuis van Venray. Gemeente Venray werkt op afspraak. Voor de inzage adviseren we u vooraf telefonisch een afspraak te maken. De stukken liggen voor u klaar op de gewenste datum en tijdstip. Indien u wenst kan er dan ook iemand beschikbaar zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het klantencontactcenter Venray via telefoonnummer 0478-523333.

Binnen de genoemde termijn zijn de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Oostverbinding Venray en de bijbehorende bijlage daarnaast beschikbaar via www.venray.nl/actueel/ter-inzage-liggende-stukken en via www.venray.nl/project-oostverbinding, waar u meer informatie rondom het project kunt vinden.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het klantencontactcenter. Naast de mogelijkheid om schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen in te dienen, is het ook mogelijk dit digitaal te doen. U kunt hiervoor naar www.venray.nl/melding-klacht-bezwaar-en-zienswijze.

 

Venray, d.d. 16 juli 2020

Naar boven