Inspraak Ontwerp Omgevingsvisie

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat het ontwerp van de Omgevingsvisie Veenendaal 2030 met ingang van donderdag 25 juni 2020, zes weken ter inzage ligt (dus tot en met woensdag 5 augustus 2020) in het gemeentehuis. Dit op grond van artikel 2 van de Inspraakverordening Veenendaal.

Deze Omgevingsvisie loopt vooruit op de Omgevingswet die naar verwachting 1 januari 2022 in werking treed.

Ter inzage ligging

De Omgevingsvisie ligt ter inzage bij het Omgevingsloket. In verband met de Corona maatregelen is er 1 keer per week een mogelijkheid om een afspraak in te plannen aan de balie (om de week op woensdag van 13.30-15.30 en donderdag 13.30-15.30 uur). Dit heeft te maken met de maximaal aantal medewerkers die aanwezig mogen zijn in het gemeentehuis. Om een afspraak te maken moet u een verzoek indienen per mail (omgevingsloket@veenendaal.nl), dan neemt het Omgevingsloket contact met u op. Het loket zal dan op korte termijn een afspraak met u inplannen aan de balie.

Het ontwerp van de Omgevingsvisie en de bijbehorende stukken kunt u ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer. Bij het tabblad “plannaam of -nummer” vult u de volgende code in: NL.IMRO.0345.GOVI2030-ow01

Omdat de Omgevingswet nog niet in werking is getreden moet deze publicatie worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 2.1. Wet ruimtelijke ordening (Structuurvisie). Voor bovengenoemd ontwerp Omgevingsvisie is een vormvrije m.e.r.-beoordeling gemaakt. Deze ligt eveneens ter inzage.

Waar gaat het ontwerp Omgevingsvisie over?

De Omgevingsvisie 2030 is het nieuwe, integrale strategische beleidsdocument

voor de fysieke leefomgeving. Het geeft de Veense visie weer op thema’s als: bouwen en wonen; groen, natuur en water; mobiliteit en infrastructuur; milieu; economie en recreatie; cultuur en cultuurhistorie; openbare orde en veiligheid; volksgezondheid, welzijn en duurzaamheid.

Het gaat niet alleen over de inrichting van onze gemeente, maar ook over hoe we de ruimte met z’n allen gebruiken. Hoe wonen, werken, studeren, sporten, spelen, recreëren, winkelen, reizen we in Veenendaal? In deze Omgevingsvisie staat de vitaliteit en leefbaarheid van onze leefomgeving centraal.

Wilt u een inspraakreactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kunnen inwoners van de gemeente Veenendaal en overige belanghebbenden naar keuze digitaal, schriftelijk of mondeling een inspraakreactie op het ontwerp van de visie kenbaar maken bij de gemeenteraad van Veenendaal. Digitaal via www.veenendaal.nl/zienswijze en schriftelijk via postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, beide o.v.v. ‘zienswijze ontwerp Omgevingsvisie– Z-1608391’, Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u – ook binnen genoemde termijn – een afspraak maken met mevrouw A. Swart van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van een inspraakreactie of het ontwerp van de Omgevingsvisie kunt u eveneens contact opnemen met mevrouw A. Swart van de afdeling Wonen en Leven via telefoonnummer (0318) 538 538 of mail adres astrid.swart@veenendaal.nl.

Kijk ook op meedoeninveenendaal.nl voor meer informatie over de visie.

 

Naar boven