Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Parkstad Zuid’ (blok K3)

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 2 juli 2020 het bestemmingsplan ‘Parkstad Zuid’ (blok K3), (NL.IMRO.0599.BP2148ParkZblokK3-va01) gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op het aspect ‘trillingshinder’ en leidt onder andere tot opnemen van een voorwaardelijke verplichting tot het doen van trillingsonderzoek in de planregels.

 

Voor het plan heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 7 mei 2020 een besluit hogere waarden Wet geluidhinder vastgesteld.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 11 februari 2020 besloten dat voor dit bestemmingsplan geen milieueffectrapport wordt opgesteld.

 

Plangebied

Het plangebied ligt aan de rand van de nieuwbouwwijk Parkstad. Het plangebied bestaat uit één bouwblok (bouwblok K3), in de oksel van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat, en wordt aan de noordwestelijke kant begrensd door de (straat) Spoorweghaven en het bouwblok K2.

 

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Parkstad Zuid’ maakt de bouw mogelijk van maximaal 297 woningen en maximaal 2.000 m2 bvo aan niet-woonfuncties zoals kantoren, kleinschalige detailhandel (gemakswinkels) en lichte horeca.

 

De niet-woonfuncties zijn alleen in de plint en de bovenliggende verdieping toegestaan.

De beoogde bebouwing bestaat uit 3 delen: aan de Laan op Zuid/hoek 2e Rosestraat wordt een bouwhoogte van maximaal 50 meter toegestaan. Aan de Rosestraat/hoek 2e Rosestraat is sprake van een bouwhoogte van maximaal 70 meter. Het deel tussen deze twee delen heeft aan de zijde van blok K2 een maximale hoogte van 22 meter.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 24 juli 2020 tot en met vrijdag 4 september 2020 ter inzage.

 

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, waaronder het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder en het m.e.r.-beoordelingsbesluit, inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-103 53 905, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Parkstad Zuid’ (blok K3) en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder kan van zaterdag 25 juli 2020 tot en met vrijdag 4 september 2020 beroep worden ingediend door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp van het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • 3.

    belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan en/of de definitieve omgevingsvergunning zijn aangebracht.

     

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden bij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 22 juli 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven