Vastgesteld bestemmingsplan Heverstraat 8, Roggel – gemeente Leudal

Logo Leudal

Besluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 30 juni 2020 het ontwerpbestemmingsplan Heverstraat 8, zoals dat ter inzage heeft gelegen van 26 maart 2020 tot en met 6 mei 2020, ongewijzigd heeft vastgesteld.Het bestemmingsplan voorziet in de sloop van de bestaande bebouwing (bedrijfspand en bedrijfswoning) binnen het plangebied, waarvoor in de plaats een nieuwe woning wordt gebouwd.

Terinzagelegging Van 16 juli 2020 tot en met 26 augustus 2020 ligt het plan met bijlagen voor iedereen ter inzage.

Digitaal is het plan beschikbaar gesteld op de landelijke website voor ruimtelijke plannen en in te zien via de hyperlink:NL.IMRO.1640.BP20RoHeverstraat8-VG01 (= planidentificatienummer). De bronbestanden zijn beschikbaar via de hyperlink Bronbestanden VG01 Heverstraat 8 Roggel

Daarnaast ligt een papieren versie van het plan ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1, gedurende de openingstijden van de receptieBeroep en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een beroepschrift worden ingediend tegen het vaststellingsbesluit door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • 3.

    iedere belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en moet ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener(s), de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (motivering).

Via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het ook mogelijk digitaal beroep instellen. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan wordt dan opgeschort, totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigd griffierecht moet worden voldaan.

 

Naar boven