Intrekken voorkeursrecht gemeente, perceel gemeente Soest, sectie E, nummer 3252

Logo Soest

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Soest maakt bekend, op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), dat zij bij besluit van 7 juli 2020 (op grond van artikel 8, eerste lid, Wvg) heeft besloten om het gevestigde voorkeursrecht, op het perceel kadastraal bekend gemeente Soest, sectie E nummer 3252, in te trekken.

Gevolgen

Na de intrekking is het voorkeursrecht niet langer van toepassing op het betrokken perceel en zijn de eigenaren en/of beperkt gerechtigden, wanneer zij tot verkoop van (hun rechten op) hun gronden willen overgaan, niet langer verplicht om (de rechten op) de percelen eerst aan de gemeente Soest te koop aan te bieden alvorens verkoop aan een ander mogelijk is (de aanbiedingsplicht). Het intrekkingsbesluit wordt verwerkt in het gemeentelijke beperkingenregister en in de openbare registers (van de landelijke voorziening) bij het kadaster. Dit betekent dat de aantekening van het “voorkeursrecht” in deze registraties wordt doorgehaald/verwijderd.

Ter inzage

De mededeling dat het aanwijzingsbesluit van de gemeenteraad van Soest is ingetrokken, ligt samen met het intrekkingsbesluit van burgemeester en wethouders van 7 juli 2020 met ingang van 13 juli 2020 gedurende 6 weken tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis in Soest. Deze stukken zijn tijdens openingstijden in te zien.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken na datum van publicatie van deze bekendmaking een bezwaarschrift indienen tegen het intrekkingsbesluit van het college. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: naam en adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest

Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond

 

 

 

]

Soest, 13 juli 2020

Het college van burgemeester en wethouders,

Namens deze:

J. Anderson

Naar boven