Gemeente Amsterdam - gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit)

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad heeft op 1 juli 2020 het bestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, met dien verstande dat de planregels en verbeelding als volgt worden gewijzigd:  1. artikel 11.2 sub h wordt aangevuld met: “als dove gevel als bedoeld in artikel 1 b vierde lid Wet geluidhinder worden uitgevoerd voor zover de geluidsbelasting op de betreffende gevel hoger is dan de vastgestelde hogere waarde, dan wel dat de gevel wordt voorzien van een vliesgevel of andere vergelijkbare maatregel die de geluidsbelasting op de gevel kan terugbrengen tot maximaal de vastgestelde hogere waarde”; 2. artikel 11.3.2. sub a. wordt aangevuld met: “van het bouwvlak”; 3. artikel 17.1 Geluidszones vervalt;  4. de gebiedsaanduiding “Geluidszone-industrie Westpoort” op de verbeelding vervalt.

Tevens is besloten om geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door het Westelijk Marktkanaal aan de westzijde, Vredenhofpad en de Van Slingelandtstraat aan de noordzijde, het Oostelijk Marktkanaal aan de oostzijde en de Jan van Galenstraat aan de zuidzijde.

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) uit 2016 en regelt vooral dat de parkeernormen voor auto en fiets uit het nieuwe parkeerbeleid ook van toepassing worden op de ontwikkeling van het openbare gedeelte van het Food Center-terrein, waaronder de Centrale Markthal.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) ligt met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van donderdag 16 juli 2020 gedurende onderstaande beroepstermijn ter inzage bij het stadsloket van stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Zie voor de openingstijden: https://www.amsterdam.nl/contact/stadsloket-west

Het bestemmingsplan Eerste Partiële Herziening Bestemmingsplan Food Center Amsterdam (2e Herstelbesluit) met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.E1901BPGST-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van vrijdag 17 juli 2020 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aange-brachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het andere hierboven genoemde besluit treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak ver-zoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Indien het ver-zoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 15 juli 2020

Burgemeester en wethouders

Femke Halsema

Burgemeester

Peter Teesink

Secretaris

 

Naar boven