Gemeente Oegstgeest - herstelbesluit bestemmingsplan 1e partiele herziening BP Oudenhof en Klinkenbergerplas 

Logo Oegstgeest

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het herstelbesluit bestemmingsplan 1e partiele herziening BP Oudenhof en Klinkenbergerplas met identificatiecode NL.IMRO.0579.1phBPOudeklink-VA02, overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, door de raad op 25 juni 2020 is vastgesteld. Met ingang van 16 juli 2020 tot 26 augustus 2020 ligt het herstelbesluit ter inzage.

Het bestemmingsplangebied ligt globaal aan de noordoostkant van de gemeente Oegstgeest.

Globaal gezien vormt de gemeentegrens met de gemeente Teylingen aan de noordkant en aan de oostkant tot aan het snijpunt met het midden van het Oegstgeesterkanaal de begrenzing van het plangebied. Aan de zuidzijde van het plangebied volgt de begrenzing het noordelijk deel van de Abtspoelweg, de Lange Voort, het zuidelijk deel van de Hazenboslaan tot het kruispunt met laan van Alkemade en Hofdijck. De Hofdijck vormt de zuidwestelijke begrenzing samen met de Admiraal de Ruyterlaan, Frans Halslaan en het Oegstgeesterkanaal. Vanaf hier loopt de plangrens in het midden van het kanaal in oostelijke richting, waarna de plangrens de westelijke oever van de Haarlemmertrekvaart tot net voor de Tolhuisbrug volgt. Daarna loopt de plangrens in zuidwestelijke richting langs de noordelijke oever van het water onder het fietspad richting Tolhuisbrug tot aan de Haaswijklaan. Op de Haaswijklaan loopt de plangrens aan de noordzijde van deze laan in westelijke richting door tot het begin van het perceel waarop de gemeentewerf is gevestigd. Vanaf hier volgt de plangrens de zuidelijke oevers van de percelen van de gemeentewerf, Meob-bedrijventerrein en Van der Luyt, waarna de plangrens via de westelijke oever van de Haarlemmertrekvaart in noordelijke richting doorloopt tot het aansluit op het beginpunt van het plangebied op de gemeentegrens met Teylingen. 

Met dit herstelbesluit is beoogd de onderdelen te herstellen die aanleiding gaven tot schorsing van het besluit tot vaststelling door de voorzieningenrechter.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente www.oegstgeest.nl> bestemmingplannen> nu-ter-inzage. Ook kan een papieren versie van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende deze termijn bij de receptie van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest worden ingezien. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Team Ruimte/Beleid en Advies, telefoonnummer 14071.

Beroep

Tegen dit besluit staat geen beroep open omdat dit besluit nog onderdeel is van de nog lopende beroepszaak tegen de 1e partiele herziening BP Oudenhof en Klinkenbergerplas en dit besluit in de plaats treedt van het oorspronkelijke besluit waarover de Afdeling bestuursrechtspraak een oordeel zal vellen.

 

Naar boven