Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Scherpenbergsebaan 53-55 te Rucphen’

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Scherpenbergsebaan 53-55 te Rucphen’ ter inzage wordt gelegd.

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Het plan is een zogenaamd postzegelbestemmingsplan, waarmee het onderliggende bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012’ en volgende herzieningen wordt herzien. Het plan voorziet in de realisatie van een volwaardig recreatief bedrijf met indoor klimbos. De bestemming wordt omgezet van ‘Agrarisch met waarden - landschappelijk’ in ‘Recreatie - Dagrecreatie’. Dit gaat gepaard met een landschappelijke inpassing.

Terinzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 23 juli 2020 tot en met woensdag 2 september 2020 ter inzage. Wij adviseren u in verband met de Corona maatregelen en als u hieraan behoefte heeft, het ontwerpbestemmingsplan enkel via de website www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien. Via ‘plannen zoeken’ kunt u het adres ‘Scherpenbergsebaan 53’ intoetsen en het ontwerp bestemmingsplan raadplegen.

Zienswijze

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (tijdelijk enkel telefonisch) een zienswijze op het ontwerpplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties dient u te richten aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak (0165-349500).

Vooruitblik procedure

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven