Ontwerpbestemmingsplan Goede Vaart te Someren

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 17 juli 2020 het ontwerpbestemmingsplan “Goede Vaart” met identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02020001-OW01 gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op donderdag 27 augustus 2020.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Goede Vaart” voorziet in een nieuwe uitbreidingslocatie voor de kern Someren-Eind en biedt ruimte aan circa 90 woningen. Het plangebied is globaal gelegen tussen de achterzijde van de percelen aan de Boerenkamplaan/Sluisstraat en de straat 't Vaartje en wordt stedenbouwkundig gevormd door vier woonbuurtjes. Drie buurtjes kennen in het ontwerpbestemmingsplan Goede Vaart een directe bouwmogelijkheid. Het vierde woonbuurtje is voorzien aan de noordzijde van de Lierweg en behoudt de agrarische bestemming. Wel is er een wijzigingsbevoegheid opgenomen richting woningbouw. Het plan sluit aan bij de bestaande kwaliteiten van het gebied, waaronder de groenstructuren en het aanwezige landelijke karakter. Volkshuisvestelijk wenselijke starterswoningen worden in het plan mogelijk gemaakt.

De ontvangen inspraakreacties zijn beantwoord in het als bijlage bij de toelichting opgenomen inspraakverslag en hebben geleid tot diverse aanpassingen ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde voorontwerpbestemmingsplan.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, kent het gemeentehuis op dit moment specifieke bezoekregels. Kijkt u op www.someren.nl voor de actuele bezoekmogelijkheden. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op naam, via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02020001-OW01 of via een adres.

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degenen die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken, nadere vragen hebben of het plan buiten de openingstijden willen in zien kunnen binnen de genoemde termijn contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

Naar boven