Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Gendt, Vleumingen-West” en ongewijzigd vastgesteld beeldkwaliteitplan “Vleumingen - West”.

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 2 juli 2020 het bestemmingsplan “Gendt, Vleumingen - West” gewijzigd en het beeldkwaliteitplan “Vleumingen - West” ongewijzigd hebben vastgesteld.

Voor welk gebied?

Het gebied is gelegen aan de westzijde van de kern Gendt, direct ten westen van de straat Vleumingen, tussen de Nijmeegsestraat in het zuiden en de watergang in het verlengde van de Schoolstraat in het noorden. In het westen grenst het plangebied aan agrarische gronden.

Wat is het plan?

Dit bestemmingsplan maakt een nieuwe woonwijk mogelijk en biedt ruimte aan maximaal 90 woningen. Het plan voorziet in verschillende woningtypen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging(en) zijn opgenomen in de Reactienota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan “Gendt, Vleumingen - West”. De wijzigingen hebben betrekking op:

Toelichting van het bestemmingsplan:

  • 1.

    De toelichting is op verschillende pagina’s aangepast op de gewijzigde stedenbouwkundige verkaveling aan de oostzijde van het plangebied. Dit betreft de westzijde van de straat Vleumingen.

  • 2.

    Paragraaf 4.8 “Ecologie” is aangevuld met de resultaten van het aanvullend ecologisch onderzoek en de actualisatie van de AERIUS berekening stikstofdepositie.

  • 3.

    Paragraaf 4.11 “Verkeer en parkeren” is geactualiseerd naar aanleiding van de gewijzigde stedenbouwkundige verkaveling.

Bijlagen bij de toelichting van het bestemmingsplan:

  • 1.

    De verantwoording van het groepsrisico externe veiligheid is toegevoegd (bijlage 7).

  • 2.

    Een aanvullend ecologisch onderzoek naar de kleine marterachtigen, de sperwer en de steenuil is toegevoegd (bijlage 12).

  • 3.

    De AERIUS berekening stikstofdepositie is geactualiseerd (bijlage 14).

  • 4.

    Het inrichtingsplan is aangepast aan de nieuwe stedenbouwkundige situatie (bijlage 21).

Verbeelding van het bestemmingsplan:

  • 1.

    Het maximum aantal woningen ter plaatse van het bouwvlak aan de westzijde van de straat Vleumingen is gewijzigd van 16 naar 17.

  • 2.

    Het bouwvlak aan de westzijde van de straat Vleumingen is in het noordoosten ter hoogte van de woningen aan de Vleumingen 24 tot en met 28 aangepast op de nieuwe stedenbouwkundige situatie.

Wat ligt ter inzage?

Het bestemmingsplan “Gendt, Vleumingen - West” met vaststellingsbesluit en de hierbij behorende bijlagen liggen ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting. Ook ligt het beeldkwaliteitplan “Vleumingen - West” ter inzage.

In het raadsbesluit is vermeld dat er geen exploitatieplan is vastgesteld.

Waar is dit terug te vinden?

Digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.212-VG01 of (als pdf) bij de publicatie in het Gemeenteblad via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken;

Analoog bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Voor het inzien van de analoge stukken dient u vooraf een afspraak te maken via het Klantcontactcentrum via ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Wilt u reageren?

Belanghebbenden, die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ook een belanghebbende, die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, kan beroep instellen

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen op de verbeelding van het bestemmingsplan. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Op dit besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan “Gendt, Vleumingen - West” is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder andere met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Tegen het beeldkwaliteitplan is beroep niet mogelijk.

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de raad van State https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen ter inzage van donderdag 16 juli 2020 tot en met woensdag 26 augustus 2020.

Heeft u vragen?

Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (026) 32 60 111.

Bemmel, 15 juli 2020

Naar boven