Gemeente Landgraaf - Ontwerp bestemmingsplan Mijnkolonie Leenhof

Logo Landgraaf

 

 

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Mijnkolonie Leenhof” ter inzage ligt.

 

Het huidige ruimtelijke beleid voor het gebied ligt vast in het bestemmingsplan ‘Schaesberg Midden’ dat is vastgesteld op 10 maart 2005. In 2015 is gestart met de actualisering van het bestemmingsplan ‘Schaesberg-Midden (oud)’. Vanwege de specifieke kenmerken van het gebied is ervoor gekozen het bestemmingsplan te splitsen. Op 17 december 2015 is het bestemmingsplan ‘Schaesberg-Midden’ vastgesteld en op 28 januari 2016 het bestemmingsplan voor ‘Schaesberg-Centrum’. Een klein deel van het oude plan ‘Schaesberg-Midden’ is nog niet geactualiseerd. Gezien de actualisatieplicht uit de Wro dient het resterende deel uit het voornoemde bestemmingsplan nog te worden geactualiseerd. Aangezien voor het resterende deel van het bestemmingsplan ‘Schaesberg-Midden (oud)’ een nieuw bestemmingsplan wordt opgesteld en het plangebied in hoofdzaak uit de mijnwerkerswoningen van de Leenhof bestaat, is ervoor gekozen de naam van het bestemmingsplan te wijzigen in bestemmingsplan ‘Mijnkolonie Leenhof’.

 

Het plangebied is gelegen in het noordelijke gedeelte van de wijk Schaesberg en omvat de mijnwerkerswoningen uit de wijk de ‘Leenhof’. Het gebied wordt begrensd door de spoorlijn, de grens met Heerlen, de Kerkveldstraat en de Heerlenseweg. Het bestemmingsplan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 16 juli 2020 t/m 26 augustus 2020 tijdens de openingstijden ter inzage bij het Klant Contact Centrum. Gedurende deze periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Landgraaf Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Wenst u liever mondeling uw zienswijze in te dienen, dan dient u hiertoe binnen de bovengenoemde termijn een afspraak te maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnr. 14 045.

 

U kunt het ontwerpbestemmingsplan eveneens in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl onder de rubriek ‘Ruimtelijke Plannen’ alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPMIJNKLNLEENHOF3-ON01.

 

Naar boven