Ontwerpbestemmingsplan Oranje Bolwerck - Sint Janstraat

Logo Oudewater

Vooraankondiging

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan ‘Oranje Bolwerck’.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Oranje Bolwerck” voor een ieder ter inzage ligt van 15 juli tot en met 8 september 2020. In verband met de zomerperiode is de wettelijk termijn van 6 weken verlengd met 2 weken.

Plangebied en doel

Het plangebied ligt aan de zuidzijde van het centrum van Oudewater. Aan de oostzijde grenst het plangebied aan de begraafplaats. De gracht wordt begrensd door de Waardsedijk. Aan de noordwestzijde van het plangebied staat de muziekschool. De noordzijde van het plangebied wordt begrensd door de Sint Janstraat.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Uit het bestemmingsplan blijkt dat door de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zich voordoen die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijlagen kunnen worden ingezien via onze website www.oudewater.nl onder ‘in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen’ en via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidn NL.IMRO.0589.bpOranjeBolwerck-ON01.

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Wilt u de stukken op papier inzien, dan kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140348.

Zienswijzen bestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen bij de Gemeenteraad van Oudewater, postbus 100, 3420 DC Oudewater. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

 

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail. Wel kunt u digitaal een zienswijze indienen via onze website (met DigiD).

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met M.S.M. van Kats (0348-428563) of C. Bos (06-52718423).

 

Naar boven