Wijzigingsbesluit Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Bestuursreglement van de Nederlandse Zorgautoriteit;

Besluit:

ARTIKEL I

De tabel in Bijlage 2, bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa, wordt vervangen door een nieuwe tabel :

 

Rechtshandeling

RvB

Lid RvB

Portefeuillehouder IKZ en CIO

Directeur

Unitmanager

1.

Vanaf € 200.000 (incl. BTW)

X

       

2.

Van € 10.000 tot € 200.000 (incl. BTW)

X

   

X

 

3.

Van € 10.000 tot € 100.000 (incl. BTW)

X

 

X

X

 

4.

Tot € 10.000 (incl. BTW)

X

X

X

X

X

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Utrecht, 9 juli 2020

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING BIJ HET WIJZIGINGSBESLUIT VAN HET BESLUIT ORGANISATIE, MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING NZA

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 7 juli 2020 besloten tot aanpassing van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa (hierna: Mandaatbesluit).

Artikelsgewijze toelichting

Artikel I (wijziging tabel Bijlage 2).

Aan de directeuren wordt een volmacht toegekend voor het uitvoeren van privaatrechtelijke rechtshandelingen tot een bedrag van € 200.000,– inclusief BTW. Voorheen was dit € 100.000,– inclusief BTW.

Deze aanpassing is ontstaan vanuit de wens om meer ruimte te geven aan directeuren, in de wetenschap dat daar door investeringen in het inkoopproces, de benodigde randvoorwaarden voor zijn.

De integrale tekst van het Mandaatbesluit NZa (en de gewijzigde bijlage die bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging behoort), zijn te vinden op de website van de NZa: www.nza.nl.

Naar boven