Rectificatie vastgesteld wijzigingsplan Boerenkamplaan ongenummerd

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikelen 3.9a en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het wijzigingsplan “Boerenkamplaan ongenummerd ” met identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02020002-VS02, is vastgesteld en ter inzage ligt vanaf 17 juli 2020.

Rectificatie

Op 25 juni 2020 is bekend gemaakt dat dit wijzigingsplan ongewijzigd is vastgesteld. De beroepsperiode liep van 27 juni tot en met 7 augustus. Er heeft bij vaststelling echter een wijziging in de begrenzing van het wijzigingsplan voorgedaan, welke niet genoemd was in het besluit. Met deze reden is het plan nu gewijzigd vastgesteld. De beroepstermijn zal opnieuw aanvangen met ingang van 18 juli 2020.

Inhoud wijzigingsplan

De bestemming wijzigen van agrarisch naar wonen ten behoeve van het oprichten van 1 ruimte voor ruimte woning.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

De voorkeursgrenswaarde van 48 dB in het kader van de Wet geluidhinder wordt op drie zijden van het bouwplan overschreden vanwege het wegverkeer op de Boerenkamplaan. De gevel aan noordoostelijke zijde wordt hoger belast dan de maximale ontheffingswaarde van 53 dB, daarom moet deze gevel als dove gevel worden uitgevoerd. Voor de andere twee zijdes wordt een hogere waarde verleend. Er kan gesproken worden van een voldoende tot goed aanvaardbaar woon- en leefklimaat.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om gelijktijdig met het wijzigingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Omdat het kostenverhaal van dit plan op een andere wijze is verzekerd, namelijk via een anterieure exploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Stukken ter inzage

Het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 17 juli 2020 tot en met 27 augustus 2020 ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) op het gemeentehuis in Someren. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, kent het gemeentehuis op dit moment specifieke bezoekregels. Kijkt u op www.someren.nl voor de actuele bezoekmogelijkheden. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.

Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de gemeentelijke website www.someren.nl onder het kopje bestemmingsplannen >> vastgesteld.

Beroep

De beroepstermijn duurt 6 weken en vangt de dag na de ter inzage legging aan. Gedurende deze termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

Een belanghebbende, die tijdig zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpwijzigingsplan;

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan naar voren te hebben gebracht.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort tenminste totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor nadere vragen over dit wijzigingsplan en/of deze procedure kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC), tel. (0493) 494 888.

 

Naar boven