Burgemeester en Wethouders van Montfoort hebben besloten tot het nemen van tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van bouwverkeer realisatie bouwplan ‘Johan de Ridderlaan 1"

Logo Montfoort

 

Montfoort, 8 juli 2020

Burgemeester en Wethouders van Montfoort,

namens deze,

F.N.Kalloe

Beleidsmedewerker Verkeer

Bevoegdheid:

De beleidsmedewerker Verkeer is bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 en het door het College van de gemeente Montfoort op d.d. 17 december 2019 vastgestelde mandatenregister.

 

Inleiding

Van 27 januari 2020 tot en met 14 december 2020 zullen circa 9 woningen aan de Johan de Ridderlaan worden gerealiseerd.

Dat ten behoeve van de bouw een veilige bouwroute moet worden gefaciliteerd.

Dat op grond van het bepaalde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit genomen moet worden voor het in artikel 34 van het BABW bedoelde tijdelijk plaatsen van verkeerstekens en het uitvoeren van tijdelijke verkeersmaatregelen, indien de omstandigheden die tot tijdelijke plaatsing of tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan 4 maanden

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Van 27 januari 2020 tot en met 14 december 2020 zullen circa 9 woningen aan de Johan de Ridderlaan worden gerealiseerd.

Dat ten behoeve van de bouw een veilige bouwroute moet worden gefaciliteerd.

Dat op grond van het bepaalde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit genomen moet worden voor het in artikel 34 van het BABW bedoelde tijdelijk plaatsen van verkeerstekens en het uitvoeren van tijdelijke verkeersmaatregelen, indien de omstandigheden die tot tijdelijke plaatsing of tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan 4 maanden.

Vereiste van besluit

Op grond van het bepaalde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit genomen moet worden voor het in artikel 34 van het BABW bedoelde tijdelijk plaatsen van verkeerstekens en het uitvoeren van tijdelijke verkeersmaatregelen, indien de omstandigheden die tot tijdelijke plaatsing of tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan 4 maanden.

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de Politie Eenheid Midden-Nederland, district West Utrecht.

De betreffende openbare ruimte is gelegen binnen de bebouwde kom van Montfoort en in beheer bij de gemeente Montfoort. Daarom is het niet noodzakelijk dat het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg, wordt gehoord (artikel 23 van het BABW). Gezien het gebruik van de Provinciale weg heeft wel afstemming plaatsgevonden met de verantwoordelijke weginspecteur van de Provincie-Utrecht.

Motivering

Om de bouwwerkzaamheden mogelijk te maken en de veiligheid van werknemers en verkeersdeelnemers te waarborgen zijn diverse verkeersmaatregelen ter plaatse van de bouwwerkzaamheden noodzakelijk.

Langs de toevoerwegen verwijzingen aan te brengen naar de bouw en de tijdelijke opstelplaats.

Bij het Shell tankstation aan de Heeswijk 45 (N228) en de bouwlocatie worden opstelplaatsen gemaakt voor het vrachtverkeer om te voorkomen dat er meer dan één vrachttransport op de route Jan de Rijkelaan, Jan Hoenlaan, Roelof de Roverlaan en de Johan de Ridder aanwezig is. Hiermee wordt beoogd de intensiteit van het vrachtverkeer en de gevolgen hiervan op het overig verkeer te minimaliseren.

Gezien de wegbreedten is het noodzakelijk om bij de kruispunten en bochten langs de route parkeerverboden in te voeren. Deze maatregel is noodzakelijk om de nodige manoeuvreerruimte te creëren voor het bouwverkeer.

Gezien de breedte van het wegvak Jan de Rijkelaan tussen de rotonde Heeswijk en de Jan Hoenlaan en het feit dat het bouwverkeer een bocht naar rechts moet maken is het noodzakelijk langs dit gehele wegvak een parkeerverbod in te stellen.

Voor het compenseren van de parkeerdruk is een tijdelijke parkeerplaats gerealiseerd aan de Gerrit Zaslaan

Met het verkeersbesluit wordt nagestreefd:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -

    het beschermen van weggebruikers en passagiers;

  • -

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • -

    het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

  • -

    het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade;

  • -

    het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden

 

Belangenafweging

Er zijn geen redenen om aan te nemen dat door bovengenoemde maatregelen belanghebbenden onevenredig worden benadeeld, noch dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.

De direct belanghebbenden zijn geïnformeerd over de te nemen tijdelijke verkeersmaatregelen.

 

BESLUIT

Langs het wegvak Jan de Rijkelaan tussen de rotonde Heeswijk en de Jan Hoenlaan parkeerverboden in te stellen (Huisnummer 5 tot en met 11 ) door het plaatsen van een verkeersbord E1.

circa 50 m voor de overige bochten langs het traject parkeerverboden in te stellen door het plaatsen van verbodsborden E01 volgens bijgevoegde document "Verkeersplan Johan de Ridderlaan".

Bij de verboden is de gemeentelijke wegsleepregeling van kracht.

Montfoort, 8 juli 2020

Burgemeester en Wethouders van Montfoort,

namens deze,

F.N.Kalloe

Beleidsmedewerker Verkeer

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van artikel 7:1 van de Awb kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking tegen dit verkeersbesluit schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders van Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG Montfoort.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval te bevatten:

- de naam en het adres van de indiener;- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de motieven achter het bezwaar.

 

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In geval van onverwijlde spoed kunt u bij de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek tot een voorlopige voorziening kunt u indienen bij de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, onder vermelding van voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor de behandeling van het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven