Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Katwijk, Liefkeshoek 43 en 43a, Cuijk

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 14 januari 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Katwijk, Liefkeshoek 43 en 43a, Cuijk' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB1684Liefkes43-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan Katwijk NB, Liefkeshoek 43 en 43a is een bestemmingsplan gericht op de sanering van een tankstation met LPG verkooppunt en autobedrijf, de omzetting van de voormalige bedrijfswoning in een burgerwoning en de realisatie van vier woningen.

Op de verbeelding van de interim omgevingsverordening brabant (hierna IOV) is de planlocatie gedeeltelijk gelegen binnen de werkingsgebieden stedelijk gebied en landelijk gebied. De locatie van de te realiseren woningen (ter plaatse van te slopen bedrijfsbebouwing) is gelegen binnen landelijk gebied. In het plangedeelte, dat is gelegen buiten de grenzen van het stedelijk gebied, mogen in principe geen nieuwe woningen worden gerealiseerd. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na een aanpassing van de grenzen van het stedelijk gebied in de IOV. Dit is mogelijk op basis van artikel 5.3. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden, zoals zorgplicht voor een goede omgevingskwaliteit en kwaliteitsverbetering van het landschap. Er worden geen provinciale belangen geschaad.

Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Katwijk NB, Liefkeshoek 43 en 43a vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 14 januari 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven