Toestemming overdracht opsporingsvergunning koolwaterstoffen Schagen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Besluit 8 juli 2020

DGKE-WO / V-161 v2

Procesverloop:

  • Bij besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 3 juli 2020 met het kenmerk V-161 DGKE-WO is abusievelijk de bedrijfsnaam van Vermilion Energy Netherlands B.V. (hierna: Vermilion) verkeerd vermeld. Dit besluit is enkel verzonden aan de aanvrager en in afschrift verzonden aan de adviseurs en niet gepubliceerd in de Staatscourant. Om deze redenen wordt het besluit van 3 juli 2020 met het kenmerk V-161 DGKE-WO als volgt aangepast:

  • Tulip Oil Netherlands B.V. (hierna: Tulip) en Petrogas E&P UK Limited (hierna: Petrogas) zijn houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken, thans Minister van Economische Zaken en Klimaat (hierna: EZK) van 19 juni 2009 met kenmerk ET/EM/9107265 (Stcrt. 2009, nr. 118) verleende opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen voor het gebied Schagen. De beschikking is voor het laatst gewijzigd bij besluit van de Minister van EZK van 24 oktober 2018 met kenmerk DGETM-EO/18247283 (Stcrt. 2018, nr. 61209);

  • de vergunninghouder heeft, bij brief gedateerd 7 mei 2020, ontvangen op 13 mei 2020 om toestemming gevraagd op grond van artikel 20, eerste lid, van de Mijnbouwwet (hierna: Mbw) tot overdracht van de opsporingsvergunning koolwaterstoffen voor het gebied Schagen, zodanig dat Vermilion na overdracht de enige vergunninghouder is;

  • EBN B.V. (hierna: EBN) heeft op verzoek van de Minister van EZK op 28 mei 2020 advies uitgebracht;

  • Staatstoezicht op de mijnen (hierna: Sodm) heeft op verzoek van de Minister van EZK op 19 juni 2020 (kenmerk: ADV-1552 / 20167301) advies uitgebracht over de overdracht en de aan het besluit te verbinden voorschriften. Sodm adviseert in te stemmen met de overdracht en aanvullende voorwaarden op te nemen in het instemmingsbesluit.

Gelet op: artikel 20, eerste en derde lid, Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

Aan de houder van de opsporingsvergunning koolwaterstoffen voor het gebied Schagen, verleend bij besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 19 juni 2009 met kenmerk ET/EM/9107265, wordt toestemming verleend tot overdracht van de vergunning aan Vermilion Energy Netherlands B.V.

Artikel 2

Vermilion Energy Netherlands B.V. dient uiterlijk zes maanden voorafgaand aan de start van de fysieke activiteiten het resultaat van het overleg over eventuele interferentie met de opsporingsvergunningen aardwarmte Den Helder en Alkmaar overlegd te overleggen aan het Staatstoezicht op de mijnen.

Artikel 3

De toestemming, bedoeld in artikel 1, vervalt één jaar na bekendmaking van deze beschikking.

Artikel 4

De vergunninghouder doet van de overdracht onverwijld schriftelijk mededeling aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat en aan EBN B.V., Afdeling Legal, Daalsesingel 1, 3511 SV Utrecht.

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J.L. Rosch MT-lid directie Warmte en Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven