Kennisgeving bestemmingsplan ‘Carnisse Poort’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 17 juli 2020 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 27 augustus 2020) het ontwerpbestemmingsplan ‘Carnisse Poort’ (NL.IMRO.0599.BP2156CarnissePrt-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt en te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl 

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om het ontwerpbestemmingsplan in te zien op een gemeentelijke locatie. Er is ook geen informatieavond. U kunt op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met telefoonnummer 06- 18 19 10 85. Dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

De Carnisse Poort is onderdeel van de wijk Carnisse en is voorzien ter hoogte van de adressen Van Swietenlaan 27 t/m 39 en Goereesestraat 60 t/m 74. De hier aanwezige 52 portiekwoningen zullen worden gesloopt, zodat ruimte ontstaat om de beoogde verbinding te realiseren. Om hier een aantrekkelijke doorsteek te maken, is het wenselijk om langs de nieuwe verbinding nieuwe wanden met woningen en/of publieke functies met een transparante plint te creëren. In totaal zijn langs de doorsteek minimaal 52 en maximaal 57 nieuwe woningen voorzien. Het definitieve bouwplan is echter nog niet bekend. Dit bestemmingsplan legt enkel de kaders vast.

 

De gemeente maakt een bestemmingsplan voor dit gebied, om het gebied nog aantrekkelijker te maken om te gaan wonen te verblijven. Carnisse grenst aan de oostzijde aan het gebied Hart van Zuid, dat sinds 2016 aan een metamorfose is onderworpen met als doel om hier een bruisend stadscentrum van te maken. Zo zijn in het gebied een nieuw zwembad en een kunstenpand met bibliotheek (nagenoeg) gerealiseerd. Ook is het Ahoy‐complex uitgebreid en wordt het winkelcentrum Zuidplein onder handen genomen. Daarnaast krijgt het gebied een nieuw ingerichte openbare ruimte en ook wordt de bereikbaarheid van metro en bus verbeterd. Vanuit de wijk Carnisse zijn deze voorzieningen te voet minder goed bereikbaar, vanwege het ontbreken van een logische verbinding. Het maken van een nieuwe verbinding tussen Hart van Zuid en Carnisse zal gebeuren in de vorm van een doorbraak aan de Goereesestraatweg en de Van Swietenlaan, de zogenoemde Carnisse Poort. Deze doorbraak zal de lange wand van beide straten onderbreken en de ontbrekende schakel zijn in de verbinding die loopt van de Gruttostraat, via de Utenhagenstraat, het Amelandseplein en de Markerstraat richting het vernieuwde Hart van Zuid. De verbinding zal uitkomen op het Annie M.G. Schmidtplein, waar de ontmoeting plaatsvindt tussen achterliggende wijken, het nieuwe kunstenpand, het zwembad, het winkelcentrum Zuidplein en het openbaar vervoer knooppunt. Het zal Carnisse en Oud‐Charlois niet alleen beter gaan verbinden met het Hart van Zuid, maar ook met de rest van de stad.

 

Zienswijzen

Met ingang van vrijdag 17 juli 2020 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 27 augustus 2020) kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met telefoonnummer 06- 18 19 10 85.

Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

 

Rotterdam, 15 juli 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven