Kennisgeving bestemmingsplan 'Piekstraat Punt'

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 2 juli 2020 het bestemmingsplan ‘Piekstraat Punt’ (NL.IMRO.0599.BP2139PiekstrPunt-va01) gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op artikel 3.2.3 sub b van de planregels waarin wordt bepaald hoe ver uitstekende delen uit de gevel mogen steken. Aan dit artikel is toegevoegd dat uitstekende delen aan de noordwestzijde van het gebouw binnen de bouwgrens dienen te blijven.

 

Voor het plan heeft het college van burgemeester en wethouders op 30 juni 2020 een besluit hogere waarden Wet geluidhinder vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 2 april 2019 besloten dat voor dit bestemmingsplan geen milieueffectrapport wordt opgesteld.

 

Plangebied

Het plangebied ligt in het gebied Feijenoord. Het oostelijk deel van de ‘Kop van Feijenoord’ wordt gevormd door een ‘schiereiland’, dat ligt tussen Nassauhaven/Persoonshaven en de Nieuwe Maas. Door dit gebied loopt de Piekstraat. Het plangebied betreft de punt van de Piekstraat, bereikbaar via o.a. de Piekbrug, tussen de Persoonshaven en de Nieuwe Maas. Het terrein is nu in gebruik als parkeerplaats.

 

Het bestemmingsplan maakt de realisatie mogelijk van een woontoren met een parkeergarage en in de plinten de mogelijkheid voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen. De woontoren mag maximaal 75 meter hoog worden met maximaal 130 woningen en maximaal 8.000 m2 bvo aan maatschappelijke en commerciële voorzieningen, zoals horeca, dienstverlening, kantoren en lichte bedrijvigheid (tot en met milieucategorie 2). Enkele verdiepingen zullen worden ingericht als parkeergarage.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 17 juli 2020 t/m vrijdag 28 augustus 2020 voor een ieder ter inzage en zijn te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om de stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. U kunt op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-18 19 10 85 elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Dan wordt in overleg met u gezocht naar een oplossing.

 

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 18 juli 2020 tot en met vrijdag 28 augustus 2020 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 15 juli 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven