Gemeente Rozendaal - ontwerpbestemmingsplan partiële herziening Dorpsschool Rozendaal

Logo Rozendaal

Het college van burgemeester en wethouders van Rozendaal maakt bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van maandag 13 juli 2020, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt, het ontwerp van het bestemmingsplan partiële herziening Dorpsschool Rozendaal.

Hoofdlijnen van het plan

Het plangebied omvat de gronden van de Dorpsschoollocatie aan de Bremlaan in Rozendaal, voor zover daar aanpassingen zijn voorzien van de verbeelding of van de regels, kadastraal bekend bij de gemeente Rozendaal onder sectie C, perceelnummer 1519 en 2331. Het gaat specifiek om de gronden die zijn bestemd als ‘Maatschappelijk’ (inclusief het schoolplein en de gymzaal van de school). Verder is de doorgetrokken Akkerlaan en de groene zoom langs de noord- en oostzijde van deze laan, meegenomen in deze herziening.

Met deze partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Dorpsschool Rozendaal’ is beoogd om expliciet te bepalen dat het schoolplein in de dagperiode tot uiterlijk 19:00 uur mag worden gebruikt als openbare speelvoorziening, om de doorgetrokken Akkerlaan een verkeersbestemming te geven teneinde elke twijfel over het openbare gebruik daarvan weg te nemen en om de voorwaardelijke verplichting voor de instandhouding van het geluidscherm bij de woning Kapellenberglaan 36 in overeenstemming te brengen met het gerealiseerde geluidscherm.

Inzien of raadplegen ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van maandag 13 juli 2020 tot en met zondag 23 augustus 2020 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Rozendaal.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.0277.BPKOM2020002-0001;

  • op de gemeentelijke website www.rozendaal.nl (pdf bestanden);

  • een papieren versie ligt ter inzage in het gemeentehuis, Kerklaan 1 in Rozendaal, op werkdagen van 8:30 uur tot 12:30 uur.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de in deze publicatie genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Rozendaal, Postbus 9106, 6880 HH te Velp.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 026 – 384 36 66.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het uiteindelijke vastgestelde bestemmingsplan kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht.

Rozendaal, 10 juli 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris

W.G. Pieterse-Pook

de burgemeester

drs. E. Weststeijn

Naar boven