Gemeente Aalsmeer – ontwerp structuurvisie Bovenlanden Oosteinderweg

Logo Aalsmeer

Z -2017-017209

Op 7 juli 2020 hebben burgemeester en wethouders van Aalsmeer het ontwerp van de structuurvisie Bovenlanden Oosteinderweg vrijgegeven voor inspraak en overleg. Dit betekent dat iedereen met ingang van 15 juli tot en met 8 september 2020 ontwerp structuurvisie kan inzien. Dit is tevens de reactietermijn.

 

Plangebied

Het gebied van de structuurvisie wordt begrensd door de oude Spoordijk in het zuid-westen, de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder in het noordwesten, de Meester Jac. Takkade in het noordoosten en de Hogedijk in het zuidoosten.

 

Wat is het doel van de Structuurvisie Bovenlanden Oosteinderweg ?

Grote delen van het glasareaal in de regio Aalsmeer zijn niet meer toekomstbestendig.

Ook voor het gebied de Bovenlanden Oosteinderweg geldt, dat de toekomst van de hier aanwezige trekheestercultuur onder druk staat. Tegelijkertijd zijn transformaties in het gebied lastig door beperkingen vanuit Schiphol (LIB contouren). Het gebied is door de ligging in het verlengde van de Aalsmeerbaan (aan de overzijde van de Ringvaart) zwaar milieubelast. Hierdoor staat de leefbaarheid onder druk.

Dit is de reden dat wij een structuurvisie voor dit gebied hebben opgesteld in samenspraak met bewoners en bedrijven in dit gebied.

 

De Bovenlanden kennen een rijke cultuurhistorie, veelal gerelateerd aan de tuinbouw. Daar herbergt het groene en waterrijke gebied veel natuurwaarden en recreatieve trekkers en is daarmee een groene parel in een dichtbevolkte regio. Met deze visie wordt ingezet op de versterking van deze waarden van het gebied, zodat de leefbaarheid wordt vergroot.

 

De structuurvisie vormt een toetsingskader voor ruimtelijke initiatieven. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt in vier zones:

a) het lint;

b) een ontwikkelzone achter het lint, waar passende bedrijven zich kunnen ontwikkelen

c) een groen/recreatieve zone achter de ontwikkelzone en

d) een groen-/ recreatieve zone langs de Ringvaart.

 

De visie zal na vaststelling gebruikt worden als basis om fondsen te werven voor de transformatiekosten die niet door initiatiefnemers en gemeente gedragen kunnen worden.

 

Deze visie is tot stand gekomen na een uitgebreide participatie met bewoners en bedrijven en andere belanghebbenden in het gebied.

 

Waar vindt u informatie?

Het ontwerp van de structuurvisie vindt u op de volgende manieren:

• de landelijke voorziening van www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode: NL.IMRO.0358.SvOosteinderweg-OW01

• de gemeentelijke voorziening, rechtstreeks via http://0358.ropubliceer.nl , identificatiecode : NL.IMRO.0358.SvOosteinderweg-OW01

• of via de website van Aalsmeer https://www.aalsmeer.nl/wonen-leven/publicatie/bestemmingsplannen-en-structuurvisies

 

Ter inzagelegging

Gedurende maatregelen omtrent COVID-19 worden stukken niet ter inzage gelegd in het gemeentehuis van Aalsmeer. Mocht u echt niet in de gelegenheid zijn de stukken online in te zien, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via (020) 540 4911

 

Hoe kunt u reageren?

U kunt vanaf 15 juli 2020 gedurende acht weken reageren (tot en met 8 september). Een ieder kan schriftelijk of mondeling een reactie indienen op de ontwerp structuurvisie Bovenlanden Oosteinderweg. Uw schriftelijke reactie kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van “ontwerpstructuurvisie Bovenlanden Oosteinderweg Z-2017-017209”. Een email sturen kan ook via info@aalsmeer.nl

 

Wat gebeurt er daarna?

Na afloop van de inzagetermijn worden alle reacties gebundeld en in een Nota van Inspraak voorzien van een antwoord. De ontwerpstructuurvisie wordt vervolgens tezamen met de Nota van Inspraak ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Tegen de vaststelling van een structuurvisie staat geen bezwaar en beroep open. Reacties die al eerder zijn ingediend worden meegenomen in deze procedure.

 

Meer informatie?

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie en/of een nadere toelichting op dit plan kunt u contact opnemen met mevrouw T. Witte (projectleider) van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, -mail info@aalsmeer.nl , telefoon 020-540 4393.

 

Naar boven