Gemeente Maastricht, tervisielegging van het ontwerp-bestemmingsplan ‘Caberg Zuidoost’.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Caberg Zuidoost’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan opgesteld omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Gebiedsbeschrijving

Het plangebied ligt in de wijk Caberg in het noordwesten van de stad Maastricht en wordt als volgt begrensd: de Peter Huyssenslaan (noordzijde), Theo van de Schuerlaan (oostzijde), Gilles Doyenstraat (zuidzijde), Henri Jonaslaan en de achterzijde van woningen aan de Brusselseweg (westzijde) en de aan deze wegen gelegen woonpercelen.

Korte inhoud

De betreffende locatie maakt deel uit van de herstructureringsplannen van woningstichting Servatius, omdat de oude en deels gesloopte woningen niet meer voldoen aan deze tijd. Ter vervanging van 110 oude woningen zullen 85 nieuwe woningen worden gerealiseerd, waarvan 50 gestapelde woningen en 35 grondgebonden woningen. Daarbij kan in het plangebied een centrale groene ruimte worden gerealiseerd. Voor de ontwikkeling van het plan worden dezelfde stedenbouwkundige randvoorwaarden als uitgangspunt gehanteerd als bij de ontwikkeling van het oostelijke deel van Caberg (tuindorp). Het bestemmingsplan ‘Caberg Zuidoost’ gaat het juridisch/planologische kader vormen om deze ontwikkelingen mogelijk te maken. Dit kan niet binnen het geldende bestemmingsplan Maastricht West.

In de stedenbouwkundige opzet en onderzoeken van het ontwerp-bestemmingsplan ‘Caberg Zuidoost’, is reeds rekening gehouden met het voornemen van Woonpunt om in de toekomst de gronden gelegen tussen de plangrens van ontwerp-bestemmingsplan Caberg Zuidoost, de Peter Huyssenlaan en de woonpercelen aan de Theo van der Schuerlaan, te ontwikkelen. Deze beoogde ontwikkeling door Woonpunt wordt te zijner tijd geregeld in een apart bestemmingsplan en vormt geen onderdeel van het ontwerp-bestemmingsplan 'Caberg Zuidoost’.

M.e.r.-beoordeling

Bovengenoemd plan heeft geen zodanige milieugevolgen dat het opstellen van een milieueffectrapportage (m.e.r.) noodzakelijk is. De omvang van het plan ligt onder de drempel van het Besluit m.e.r., als gevolg waarvan kan worden volstaan met een zogenaamde vormvrije m.e.r.-beoordeling. Bij een vormvrije m.e.r.-beoordeling wordt geen uitgebreide m.e.r. opgesteld.

Inzien:

Met ingang van vrijdag 24 juli tot en met donderdag 3 september 2020 liggen het ontwerp-bestemmingsplan ‘Caberg Zuidoost’ met de bijbehorende stukken ter inzage aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht.

Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpCabergZuidoost-ow01

Vanwege Corona-maatregelen is het GemeenteLoket tot 1 januari 2021 beperkt toegankelijk. Wij adviseren u daarom de stukken online in te zien. Kom alleen naar het GemeenteLoket als online inzien van de stukken voor u niet mogelijk is. Maak dan wel eerst een afspraak. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043.

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt uw schriftelijke zienswijze, voorzien van naam, dagtekening, handtekening, motivering en onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-bestemmingsplan ‘Caberg Zuidoost’, aan de gemeenteraad van Maastricht:

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Eugène Smeets, telefoonnummer 043-3504595 of per e-mail: eugene.smeets@maastricht.nl

 

Maastricht, 23 juli 2020.

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

Naar boven