Bedrijventerrein Klaver 5, fase 2 te Horst aan de Maas: ontwerpbestemmingsplan Klaver 5, fase 2 met bijbehorende stukken ter inzage (09-07-2020)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat voor bedrijventerrein Klaver 5, fase 2 de volgende stukken ter inzage worden gelegd:

 

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 2’ (identificatienummer NL.IMRO.1507.HMKLAVER5FASE2-BPO1), met de bijbehorende stukken.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 2’

Het plangebied is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Klavertje 4/Greenport Venlo. De ontwikkeling van deze Greenport maakt onderdeel uit van de nationale ruimtelijke hoofdstructuur en is van groot economisch belang voor de positie van de Nederlandse tuinbouw- en transport- en logistieke sector op mondiaal en Europees niveau. Het Rijk, de provincie Limburg, de gemeenten in de regio en private partners werken dan ook al geruime tijd aan de ontwikkeling van het Klavertje 4-gebied.

Doel en ligging

Met het bestemmingsplan Klaver 5 fase 2 wordt de planologische basis gelegd voor de ontwikkeling van bedrijfskavels in de logistiek, agrofood- en maakindustrie in het Klavertje 4-gebied. Tezamen met Klaver 5, fase 1 vormt het nu voorliggende ontwerpbestemmingsplan de afronding van Klaver 5.

Het gebied van het bestemmingsplan is als volgt begrensd:

  • 1.

    aan de noordzijde door Klaver 5, fase 1 en de Dorperdijk;

  • 2.

    aan de oostzijde door Klaver 5, fase 1 en de Greenportlane;

  • 3.

    aan de zuidzijde door de Venloseweg;

  • 4.

    aan de westzijde door de Zeesweg.

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken (van 10 juli t/m 20 augustus 2020) in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 te Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077) 477 97 77. Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen).

Het vastgestelde bestemmingsplan kan tevens worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1507.BPHMKLAVER5FASE2-BPO1.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen door een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Horst aan de Maas, postbus 6005, 5960 AA Horst. Bij een zienswijze dient het ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met het cluster Ruimte, team Economie en Gebiedsontwikkeling van de gemeente Horst aan de Maas, de heer M. Bouwmans, telefoonnummer (077) 4779453.

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het bestemmingsplan. De zienswijzen die worden ingediend, zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

Voorts wordt het besluit na vaststelling algemeen bekendgemaakt via publicatie en kan tegen het bestemmingsplan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen tegen het besluit, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan is ingediend.

Op het te nemen besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Horst aan de Maas, 9 juli 2020.

Naar boven