Horst aan de Maas Bedrijventerrein Klaver 5, fase 1 te Horst aan de Maas: vastgesteld bestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 1, herziening’ en vastgesteld exploitatieplan ‘Klaver 5, fase 1, 1e herziening’ met bijbehorende stukken ter inzage (09-07-2020)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend dat door de gemeenteraad van Horst aan de Maas bij besluit van 30 juni 2020 voor het bedrijventerrein Klaver 5 fase 1 zijn vastgesteld:

 

  • 1.

    bestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 1, herziening’ (identificatienummer NL.IMRO.1507.HMKLAVER5FASE1HERZ-BPV1);

  • 2.

    exploitatieplan ‘Klaver 5, fase 1, 1e herziening’ (identificatienummer NL.IMRO.1507.HMKLAVER5FASE1HERZ-EPV1);

met de bijbehorende stukken.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ambtshalve enkele ondergeschikte wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit en het bestemmingsplan behorende Nota van wijzigingen (bijlage 15 behorende bij de toelichting van het bestemmingsplan). Het exploitatieplan is ongewijzigd vastgesteld.

Het betreft de terinzagelegging op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplan) en artikel 6.14 Wet ruimtelijke ordening (exploitatieplan).

Bestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 1, herziening’

Het plangebied is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Klavertje 4/Greenport Venlo. De ontwikkeling van deze Greenport maakt onderdeel uit van de nationale ruimtelijke hoofdstructuur en is van groot economisch belang voor de positie van de Nederlandse tuinbouw- en transport- en logistieke sector op mondiaal en Europees niveau. Het Rijk, de provincie Limburg, de gemeenten in de regio en private partners werken dan ook al geruime tijd aan de ontwikkeling van het Klavertje 4-gebied.

Op 19 december 2017 heeft de raad het bestemmingsplan en exploitatieplan Klaver 5, fase 1 vastgesteld. Inmiddels is er echter aanleiding om dit bestemmingsplan en het exploitatieplan te herzien. Met name de volgende wijzigingen zijn in het bestemmingsplan doorgevoerd:

  • 1.

    Het bestemmingsplan legt het feitelijk gerealiseerde centrale hart met daarin de verkeersontsluiting van Klaver 5 vast.

  • 2.

    Gewijzigde bouwhoogte: met omwonenden is afgesproken om het vlak, waarin de bouwhoogte is gemaximeerd op 15 meter, uit te breiden tot 265 meter vanaf de grens van de kassen op de Heerstraat 11, Sevenum.

  • 3.

    De in het zuidwesten van het plangebied opgenomen gebiedsaanduiding 'milieuzone - geurzone' is gelet op de gewijzigde geurnorm (nu 14 odeur units) vervallen.

Het gebied van het bestemmingsplan is als volgt begrensd:

  • 1.

    aan de noordzijde door de spoorlijn Venlo-Eindhoven, inclusief de daarbij behorende spoorse aanpassingen;

  • 2.

    aan de oostzijde door de Greenportlane;

  • 3.

    aan de noordwestzijde door de aanwezige kassenbebouwing langs de Zeesweg;

  • 4.

    aan de westzijde door het voormalige loonbedrijf aan de Dorperdijk 20;

  • 5.

    aan de zuidzijde door het fruitteeltbedrijf aan de Venloseweg 53.

Voor de gronden in het plangebied is in het bestemmingsplan aangegeven, dat verwezenlijking van de bestemming in de naaste toekomst nodig wordt geacht (artikel 3.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Exploitatieplan ‘Klaver 5, fase 1, 1e herziening’

Bovenstaande wijzigingen in het bestemmingsplan zijn doorvertaald in het exploitatieplan ‘Klaver 5, fase 1, 1e herziening’. Het betreft een integrale herziening van het exploitatieplan en is het gevolg van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 1, herziening’. Het exploitatieplan is ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken (van 10 juli t/m 20 augustus 2020) in de informatiehoek van het gemeentehuis van Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: maandag van 8.00 uur tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoonnummer (077) 4779777. Wanneer u een toelichting wenst bij de stukken, houdt u dan rekening met de kantoortijden. De stukken kunnen ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl.

Het bestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 1, herziening’ en het exploitatieplan ‘Klaver 5, fase 1, 1e herziening’ met bijbehorende stukken zijn voorts in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, met de volgende identificatienummers:

  • 1.

    NL.IMRO.1507.HMKLAVER5FASE1HERZ-BPV1 (bestemmingsplan);

  • 2.

    NL.IMRO.1507.HMKLAVER5FASE1HERZ-EPV1 (exploitatieplan).

Beroep

Op grond van artikel 8.3 derde lid Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en het exploitatieplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Binnen 6 weken nadat het besluit bekendgemaakt is (van 10 juli t/m 20 augustus 2020), kan daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag (tel.: (070) 426 44 26, Internet: www.raadvanstate.nl), tegen betaling van de verschuldigde griffierechten. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • 1.

    met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 1, herziening’ tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan geen dan wel niet tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht, schriftelijk beroep instellen;

  • 2.

    met betrekking tot het ontwerpexploitatieplan ‘Klaver 5, fase 1, 1e herziening’ tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpexploitatieplan geen dan wel niet tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht, schriftelijk beroep instellen.

Voorts kan binnen deze beroepstermijn van zes weken beroep worden ingesteld door belanghebbenden, voor zover dit beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Crisis- en herstelwet

Op het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat beroepsgronden in het beroepschrift zullen moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

  • 1.

    Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wro treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Klaver 5, fase 1, herziening’ in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

  • 2.

    Ingevolge artikel 3:40 Algemene wet bestuursrecht (Awb) treedt het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan ‘Klaver 5, fase 1, 1e herziening’ in werking met ingang van de dag volgende op die van deze bekendmaking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Horst aan de Maas, 9 juli 2020

 

 

Naar boven