Wijzigingsplan Archeologie Drachtstervaart – In de Luwte

Logo Smallingerland

 

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat zij op 23 juni 2020 het wijzigingsplan 'Archeologie Drachtstervaart – In de Luwte 1' ongewijzigd hebben vastgesteld

 

Doel van het plan

Op 3 juli 2001 heeft de gemeenteraad van Smallingerland met de vaststelling van het bestemmingsplan een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de woonwijk Drachtstervaart en weer open graven van de gedempte Drachtstervaart langs het Moleneind tot in hartje centrum. Sindsdien is in het meer oostelijke deel van het Drachtstervaartgebied woningbouw gerealiseerd en is de Drachtstervaart in zijn geheel bevaarbaar gemaakt.

Voor het oostelijke deel van het Drachtstervaartgebied is een bestemmingsplan in voorbereiding om woningbouw met bijbehorend openbaar gebied mogelijk te maken in het plandeel In de Luwte 1 (eiland 1,2 en 3). Bij de ontwikkeling is gebleken dat de regeling van de archeologische dubbelbestemming "Waarde – Archeologie" een belemmering vormt voor de woningbouwplannen. Ten aanzien van dit thema zijn inmiddels onderzoeken uitgevoerd waaruit blijkt dat zich in de gronden van het plandeel In de Luwte 1 geen archeologische waarden bevinden.

In de geldende bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de dubbelbestemming "Waarde – Archeologie" geheel of gedeeltelijk te laten vervallen. Hiervoor is het opstellen van een wijzigingsplan noodzakelijk. Aan de voorwaarden van de wijzigingsbevoegdheid kan inmiddels worden voldaan, zodat toepassing aan de bevoegdheid kan worden gegeven

Het ontwerpwijzigingsplan heeft voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ingediend. Het plan wordt ongewijzigd vastgesteld.

Bekijken

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt ter inzage:

In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BW2020SDV008-0401.

Reageren

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De beroeps termijn loopt van 10 juli 2020 tot en met 20 augustus 2020. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

 

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit of wanneer u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen kunt u beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

OMG/WD

 

 

 

Naar boven