Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, locatie Kersendijk 6 Westendorp

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 juni 2020 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, locatie Kersendijk 6 Westendorp’ met identificatienummer (planID) NL.IMRO.1509.BP000157-VA01 gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inzage

De stukken liggen van 9 juli 2020 tot en met 20 augustus 2020 voor iedereen ter inzage. Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie Vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0315-292292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

 

Plangebied en inhoud van het plan

Het plangebied betreft het voormalig agrarisch bedrijfsperceel Kersendijk 6 in Westendorp en omliggende gronden. Het bestemmingsplan maakt ter hoogte van de kruising Kersendijk – Beukendijk de bouw van drie nieuwe woningen mogelijk, in combinatie met het wijzigen van het voormalig agrarisch bedrijfsperceel naar een woonbestemming. Daarnaast wordt een deel van het plangebied bestemd tot natuur.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals deze in de periode van 20 februari 2020 tot en met 1 april 2020 voor iedereen ter inzage heeft gelegen. De wijziging betreft het opnemen van een verplichting tot uitvoering van nader bodemonderzoek op het voormalig agrarisch bedrijfsperceel.

 

Besluit hogere waarde

Om de bouw van de drie nieuwe woningen mogelijk te maken hebben burgemeester en wethouders op 26 mei 2020 tevens een hogere toelaatbare geluidbelasting vastgesteld. Het besluit hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

 

Beroep

Tijdens de ter inzage termijn kan tegen de hiervoor genoemde besluiten van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door:

 

  • 1.

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde;

  • 2.

    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp heeft aangebracht.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 21 augustus 2020, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het beroep is beslist.

 

Naar boven