Gemeente Sittard-Geleen - voorontwerp van het bestemmingsplan Noordelijke schootsvelden

Logo Sittard-Geleen

Voor de noordelijke schootsvelden wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het plangebied is globaal begrensd door de Haspelsestraat, Odasingel, Paardestraat en de Dominicanenwal.

Het bestemmingsplan heeft onder meer betrekking op het evenemententerrein, globaal gelegen tussen de gebouwen langs de Odasingel en de Dominicanenwal. De regels met betrekking tot geluid en aantal evenementendagen in het nieuwe bestemmingsplan komen overeen met de regels die aan de tijdelijke vergunning, die in 2017 is verleend, zijn verbonden.

Op grond van het nieuwe bestemmingsplan kan, anders dan het nu geldende bestemmingsplan, het appartementencomplex langs de Haspelsestraat niet meer worden gebouwd.

Ten slotte is het bestemmingsplan op ondergeschikte onderdelen geactualiseerd. Het voorontwerp van dit bestemmingsplan ligt nu ter inzage.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via: www.ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.1883.SchootsveldenNoord.VO01.

U kunt tevens het voorontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit verbeelding, regels en toelichting inzien van 10 juli tot en met 6 augustus 2020 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Mogelijkheid inspraak

Gedurende de termijn dat het voorontwerp ter inzage ligt (dus van 10 juli tot en met 6 augustus 2020) wordt u in de gelegenheid gesteld uw inspraakreactie omtrent het voorontwerp – bij voorkeur schriftelijk – aan het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen (Postbus 18, 6130 AA Sittard) kenbaar te maken.

Vervolgprocedure

Nadat het College van Burgemeester en Wethouders uw inspraakreactie heeft ontvangen en gelezen, zullen zij zich beraden of uw reactie aanleiding geeft om het voorontwerp van het bestemmingsplan aan te passen. Het College informeert u schriftelijk over het resultaat.

Vervolgens wordt er een al dan niet aangepast ontwerp van een bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegd. Gedurende die periode kunt u zienswijzen inbrengen bij de Gemeenteraad.

Nadat de ingebrachte zienswijzen zijn beoordeeld zullen deze zienswijzen en de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders daarop aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht en het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling worden voorgelegd. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen in beginsel enkel diegenen die zienswijzen hebben ingebracht in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag.

Naar boven