Bekendmaking van het raadsbesluit tot definitieve aanwijzing van woningbouwlocaties ‘Pannenschuur VI’ (gebied tussen Kerkhovenbaan, Hoog Heukelomseweg en Hoog Heukelom te Oisterwijk) en ‘Oostelvoortjes II’ (gebied tussen Heiligenboom en woonwijk Oostelvoortjes te Moergestel) ingevolge artikel 2 jo. artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten, gemeente Oisterwijk

Logo Oisterwijk

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van Oisterwijk maken conform artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Oisterwijk bij besluit van 2 juli 2020 verschillende percelen in Oisterwijk en Moergestel, ingevolge artikel 2 jo. artikel 5 Wvg, definitief heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. In de bij dit besluit behorende bijlage worden de betreffende percelen weergegeven op de percelenlijst en kadastrale tekening.

 

Het voornoemde raadsbesluit betreft de bestendiging van een voorlopige aanwijzing door het college, bij besluit van 19 mei 2020. Het besluit betreft percelen op twee separate locaties. De eerste locatie betreft ‘Pannenschuur VI’, deze locatie omvat globaal de gronden tussen Kerkhovenbaan, Hoog Heukelomseweg en Hoog Heukelom te Oisterwijk. De tweede locatie betreft ‘Oostelvoortjes II, deze locatie omvat globaal de gronden tussen Heiligenboom en woonwijk Oostelvoortjes te Moergestel. Aan de percelen worden bestemmingen ten behoeve van wonen, groen en bijbehorende voorzieningen toegedacht.

 

Het besluit van de gemeenteraad treedt één dag na publicatie in de Staatscourant in werking en geldt voor een termijn van drie jaar, tenzij voor die tijd een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld.

 

Gevolgen

De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Oisterwijk te koop moeten aanbieden.

 

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt tezamen met het raadsvoorstel, de kadastrale kaarten en lijsten met de gegevens van de eigenaren van de aangewezen percelen, gedurende zes weken, van 10 juli 2020 tot en met 21 augustus 2020, tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis aan de De Lind 44 te Oisterwijk.

 

Vanwege het coronavirus zijn de openingstijden aangepast en is het gemeentekantoor uitsluitend op afspraak geopend op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 - 13.00 uur, op woensdag van 8.30 - 17.00 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur.

 

Bij vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Jennifer Rama-Alberto, van afdeling Ruimte op telefoonnummer 013 5291311 of per e-mail Jennifer.Rama-Alberto@oisterwijk.nl.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het aanwijzingsbesluit van de raad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, bij de raad van de gemeente Oisterwijk tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen. Het adres is postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: 1. De naam en het adres van de indiener; 2. De dagtekening; 3. Een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is; 4. De gronden van het bezwaar.

Wanneer een belanghebbende reeds bezwaar heeft gemaakt tegen het collegebesluit van 19 mei 2020 en op dat bezwaar nog niet is beslist, wordt dit bezwaar mede geacht te zijn gericht tegen dit raadsbesluit.

Het maken van bezwaar heeft niet tot gevolg dat de werking van het besluit wordt geschorst. Indien een belanghebbende bezwaar maakt kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank indien onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist. Het adres is: Rechtbank Zeeland - West-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA.

 

Naar boven