Gemeente Nuenen – vaststellen bebouwde komgrens – Gerwen

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen;

 

Op grond van artikel 20a van de Wegenverkeerswet worden de grenzen van de bebouwde kom of kommen van een gemeente vastgesteld bij besluit van de gemeenteraad. Bij raadsbesluit van 23 februari 2003 is deze bevoegdheid gedelegeerd aan het college.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:

 

Doelstelling en motivering

In Gerwen-Zuidoost worden nieuwe woningen gebouwd. Als gevolg daarvan dient de verkeerskundige bebouwde komgrens van Gerwen herzien en opnieuw vastgesteld te worden. Door het herzien en opnieuw vaststellen van de bebouwde komgrens Gerwen komt het woningbouwgebied binnen de bebouwde kom te liggen.

Hierbij is het volgende overwogen:

  • De bebouwde komgrens heeft een relatie met verkeersveiligheid. Binnen de bebouwde kom geldt standaard een maximumsnelheid van 50 km/uur. Door het vaststellen van de bebouwde komgrens ontstaat de mogelijkheid de maximumsnelheid op de wegen binnen de bebouwde kom vast te stellen op 30 km/uur;

  • Het wijzigen van de verkeerskundige bebouwde komgrens heeft geen gevolgen voor regelgeving die gebaseerd is op andere typen bebouwde komgrenzen zoals die op basis van Wet natuurbescherming (tot 1 januari 2017 de Boswet), Wegenwet en Wet Ruimtelijke Ordening.

Be s luiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    De bebouwde kom van Gerwen vast te stellen, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekeningen

Burgemeester en wethouders van Nuenen,

 

De secretaris, De burgemeester,

drs. M. Arents M.J. Houben MBA

Bijlage

Huidige en gewijzigde bebouwde komgrens Gerwen

Niet eens met het besluit?

Dan kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van deze brief een bezwaar indienen. U doet dat in de vorm van een brief. Deze brief stuurt u naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen.

In het bezwaarschrift moeten de volgende gegevens staan:

– uw naam

– uw adres

– de datum van verzending

– uw handtekening

– een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt

– een uitleg waarom u bezwaar maakt.

Voor de behandeling van het bezwaarschrift hoeft u niet te betalen.

Digitaal indienen bezwaarschrift

U kunt het bezwaarschrift ook digitaal indienen bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt dat doen via de website www.nuenen.nl/bezwaar. Op die pagina vindt u informatie over het digitaal indienen van een bezwaarschrift. U kunt op die pagina ook direct kiezen voor “Online regelen”. U wordt doorgeleid naar het formulier voor het digitaal indienen van uw bezwaarschrift. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Wat u kunt doen in spoedeisende gevallen

Als u bezwaar maakt, blijft het besluit geldig. Kunt u aantonen dat het besluit grote gevolgen voor u heeft? Dan kunt u in spoedeisende gevallen de voorzieningenrechter vragen maatregelen te treffen. De voorzieningenrechter kan dan beslissen dat het besluit nog niet mag ingaan. Dit kan alleen als u ook bezwaar heeft gemaakt. Het aanvragen van een voorlopige voorziening is niet gratis. U betaalt hiervoor griffierecht.

Wilt u een voorlopige voorziening aanvragen? Stuurt u dan een brief naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 70584, 5201 CZ ’s-Hertogenbosch. Het telefoonnummer van de Rechtbank is 073 - 6202020.

Digitaal indienen verzoekschrift voorlopige voorziening

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde Rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. U kunt ook contact opnemen met de Rechtbank Oost-Brabant in ’s-Hertogenbosch via het bovengenoemde telefoonnummer.

Naar boven