Ontwerp Omgevingsvisie Almelo ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo maken bekend dat de ontwerp Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ (planid: NL.IMRO.0141.OV00004-OV21) ter inzage ligt.

Inhoud plan

De ontwerp Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ is een integrale langetermijnvisie tot 2040 en richt zich op de hele breedte van de fysieke leefomgeving.

In de Omgevingsvisie staat hoe we onze omgeving willen ontwikkelen waarin we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen. De vraag is hoe we Almelo nog mooier, gezonder en aantrekkelijker kunnen maken. Maar ook hoe we tegelijkertijd de bestaande omgeving en de kwaliteiten van onze stad kunnen beschermen, behouden en beheren.

De ontwerp Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ voldoet aan de artikelen 3.2 en 3.3 van de Omgevingswet. Ingevolge de Invoeringswet Omgevingswet betekent dit dat zodra de Omgevingsvisie van kracht is, deze geldt als een omgevingsvisie als bedoeld in de Omgevingswet.

Ter inzage

De ontwerp Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ ligt vanaf 15 juli 2020 tot en met 25 augustus 2020 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om de visie in te zien.

De ontwerp Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Tevens kunt u de digitale versie van de Omgevingsvisie vinden op https://omgevingsvisie.almelo.nl/

Zienswijze

Tijdens de terinzagetermijn is het mogelijk om een zienswijze, naar keuze schriftelijk of mondeling, over de ontwerp Omgevingsvisie Almelo ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met de eenheid Adviespool, via (0546) 541111.

Naar boven