Rectificatie: Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Parapluherziening Zonering Industrielawaai bedrijventerrein Medel 2020

Logo Tiel

Op 2 juli 2020 is het vastgestelde bestemmingsplan ‘Parapluherziening Zonering Industrielawaai bedrijventerrein Medel 2020’ ter inzage gelegd. In de bekendmaking d.d. 1 juli 2020 is echter een foutieve verwijzing naar het plan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl opgenomen. Om deze fout te herstellen wordt hierbij de terinzagelegging opnieuw bekendgemaakt, nu met de juiste verwijzing. De termijn om tegen dit plan beroep in te stellen is met een week verlengd.

De gemeenteraad van Tiel heeft in zijn vergadering van 17 juni 2020 het bestemmingsplan ‘Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel 2020’ gewijzigd vastgesteld.

Het plan legt de aanpassing van de geluidzone rond het bedrijventerrein Medel, ten behoeve van de afronding van Medel, planologisch vast. Het plan betreft een herziening van de ‘Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel’, vastgesteld door de provincie Gelderland op 24 september 2014, en daarmee van de volgende onderliggende bestemmingsplannen in de gemeente Tiel:

- Tiel Oost

- Kanaalzone

Deze bestemmingsplannen worden herzien voor zover het de geluidzone rond bedrijventerrein Medel betreft.

Het plan is gewijzigd ten opzichte van het in 2017 vastgestelde en op 28 augustus 2019 door de Raad van State vernietigde plan, in die zin dat een kleinere geluidzone wordt vastgelegd. Dit is mogelijk doordat in het eveneens gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Kanaalzone – Medel afronding 2020 minder zware bedrijvigheid is toegestaan en de oppervlakte bedrijfsterrein is verkleind.

 

Inzage

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen tot en met 19 augustus 2020 ter inzage bij het omgevingsloket in het stadhuis, Achterweg 2 te Tiel. Indien men toelichting wil op deze documenten kan telefonisch een afspraak worden gemaakt bij het Omgevingsloket (0344) 637167. Ook is het mogelijk om via e-mail vragen te stellen (omgevingsloket@tiel.nl). Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0281.BP00032-va02

 

Beroep

Binnen de hierboven genoemde termijn tot en met 19 augustus 2020 kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, worden ingesteld door:

- een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Daarnaast kan iedereen die belanghebbend is beroep instellen tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Tiel, 8 juli 2020

Naar boven