Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Potdijk 7 Markelo".

Logo Hof van Twente

Op 23 juni 2020 heeft de raad van de gemeente Hof van Twente het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Potdijk 7 Markelo" gewijzigd vastgesteld.

Aan de Enkelaarsweg 5, Potdijk 7, Klompmakersweg 7 en Rietdijk 5, allen gelegen in het buitengebied van Markelo, zijn voormalig agrarische erven aanwezig. Op alle locaties zijn de agrarische bedrijfsactiviteiten beëindigd. Het plan is de sterk verouderde en landschaps-ontsierende bedrijfsbebouwing in het kader van de Rood voor Rood regeling te slopen.

In ruil daarvoor wordt het recht op de bouw van twee compensatiewoningen verkregen.

Beide woningen worden gerealiseerd op het perceel Potdijk 7 te Markelo. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk.

In 2018 is een eerdere versie van dit plan vastgesteld. Tegen dit plan is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep is nog niet behandeld. Intussen zijn na overleg met de appellanten en initiatiefnemers afspraken gemaakt omtrent de plannen wat heeft geleid tot de opstelling van dit gewijzigde bestemmingsplan. Hierin wordt één woning minder mogelijk gemaakt dan in het oorspronkelijke plan, maar de sloopoppervlakte blijft gelijk.

Het vastgestelde plan ligt van 16 juli 2020 tot en met 26 augustus 2020 voor een ieder ter inzage en is in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BGxMKpotdijk7-/NL.IMRO.1735.BGxMKpotdijk7-VS20

 

Tijdens de inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend;

  • 2.

    die kunnen aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest;

  • 3.

    die het niet eens zijn met de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Hiermee wordt het bestemmingsplan geschorst.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit pas in werking als op dat verzoek is beslist.

15 juli 2020.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven