Wabo en Waterwet, kennisgeving beschikking uitgebreide gecoördineerde procedure Varo Energy Tankstorage B.V. (Terminal Geertruidenberg), gemeente Geertruidenberg

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben een aanvraag op grond de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ontvangen om een revisievergunning (een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning) voor de inrichting gelegen aan de Centraleweg 42 te Geertruidenberg. Gelijktijdig met de aanvraag om een Omgevingsvergunning is door Varo een aanvraag om revisievergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet ingediend bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat voor het verrichten van handelingen in een watersysteem. Op grond van de Wet milieubeheer (Wm) zijn wij gehouden om voornoemde aanvragen gecoördineerd te behandelen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de vergunning voor de aanvraag verlenen. Ook de Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft ons bekend gemaakt dat de vergunning in het kader van de Waterwet wordt verleend.

Overeenkomstig de bepalingen van hoofdstuk 14 Wet milieubeheer liggen de definitieve beschikkingen krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Waterwet vanaf 9 juli 2020 tot en met 19 augustus 2020 ter inzage bij de gemeente Geertruidenberg. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken in kunt zien, verwijzen wij naar de website van de gemeente.

Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om gedurende de ter inzage legging het definitieve besluit krachtens de Waterwet in te zien op het kantoor van RWS Zuid-Nederland, Zuidwal 58, 5211 JK ’s-Hertogenbosch; uitsluitend na telefonische afspraak 088-797 48 80 (receptie).

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer H.H. Lobbezoo, tel.nr. (013) 206 05 15.

Vanaf het moment van ter inzage legging zijn de definitieve beschikkingen te bekijken op de internetsite ‘www.brabant.nl’. Deze kennisgeving zal overeenkomstig de bepalingen gepubliceerd worden op de website van de provincie Noord-Brabant, in de Staatscourant en een plaatselijk weekblad.

Tegen de beschikkingen kan tot en met 19 augustus 2020 beroep worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerp-beschikkingen;

  • het oneens zijn met de wijzigingen die in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen zijn aangebracht;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht over de ontwerpbeschikkingen.

Het beroepschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u beroep instelt en gemotiveerd worden, ondertekend te zijn en voorzien zijn van een datum. Het beroepschrift moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch.

Indien spoed dit vereist, kan een voorlopige voorziening worden gevraagd. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch.

De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek tot voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek door de voorzieningenrechter is beslist.

Aan deze procedure is het kenmerk 17090775 gekoppeld. U dient bij correspondentie dit kenmerk te vermelden.

Tilburg, juli 2020

Naar boven