Gemeente West Betuwe - verkeersbesluit - gesloten voor te hoge voertuigen bij doorgangen onder het spoor - Lingedijk, Tricht

Logo West Betuwe

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST BETUWE;

  • 1.

    Aanleiding

Bij de doorgang onder het spoorlijn op de Lingedijk te Tricht is het noodzakelijk om de maximale hoogte aan te geven voor te hoog voertuigen aan beide richtingen.

  • 2.

    Motivering

De gemeente West Betuwe neemt het besluit om het plaatsen van C19-33 borden gesloten voor te hoge voertuigen. De Lingedijk te Tricht is in beheer en ouderhoud bij de gemeente West Betuwe.

De onderdoorgang is goed zichtbaar. Desondanks kan het voorkomen dat een te hoog voertuig tegen het spoorviaduct aan rijdt. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om de hoogte aan te geven. De veilige doorrij hoogte is vastgesteld op 3,3 meter onder het spoorviaduct op de Lingedijk.

  • 3.

    Wettelijk kader

Artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: Wvw 1994) luidt:

"1. De krachtens deze wet vastgestelde regels kunnen strekken tot:

c. vanwege de instandhouding van de weg en het behouden van de bruikbaarheid daarvan;

d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

“2. De krachtens deze wet vastgestelde regels kunnen strekken tot:

a. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede

de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer ;

“3. De krachtens deze wet vastgestelde regels kunnen voorts strekken tot:

a. het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik;

Artikel 15 luidt:

"1. De plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschiedt krachtens een verkeersbesluit.

2. Maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken."

Op grond van het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d., van de Wegenverkeerswet 1994 juncto artikel 12 BABW worden verkeersbesluiten genomen door het college van burgemeester en wethouders.

  • 4.

    Overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de, daartoe gemandateerde, verkeersadviseur van politie-eenheid Oost- Nederland, werkzaam binnen het district Gelderland-Zuid en dat deze positief geadviseerd heeft;

  • 5.

    Besluit

Het college van burgemeester en wethouders besluit:

  • In het kader van de feitelijke uitvoering van dit besluit geldt dat onderdoorgang direct ingericht wordt, ter plaatse aangeduid met verkeersbord C19-33 (gesloten verklaring voor te hoge voertuigen) met daarop de tekst 3,3 m van bijlage 1 van het RVV 1990.

  • Bij de kruisingen van de Lingedijk/Middelweg met de Kerkstraat en de Laan van Crayestein worden verkeersborden C19-33 met onderborden geplaatst. In de Kerkstraat met OB401 20 m en op de Lingedijk/ Middelweg bij de Laan van Crayestein met OB401 100 m.

Bovenstaande conform de bij dit besluit behorende situatietekening.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking hiervan in de Staatscourant.

West Betuwe, 29 juni 2020

Namens burgemeester en wethouders van gemeente West Betuwe,

A. Rodenburg

Adviseur Verkeer & Vervoer

Mededelingen

Van dit besluit wordt mededeling gedaan in Weekblad West Betuwe.

Dit besluit ligt gedurende zes weken na de datum van bekendmaking hiervan in de Staatscourant voor eenieder ter inzage aan de balie van het gemeentehuis, Kuipershof 2 Geldermalsen. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en dinsdag en donderdagavond van 17.00 tot 20.00 alleen op afspraak.

Bezwaar en Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking in de Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste het volgende:

  • 1.

    Naam en adres van de indiener;

  • 2.

    De dagtekening;

  • 3.

    Tegen welk besluit bezwaar wordt gemaakt;

  • 4.

    De redenen waarom men bezwaar heeft tegen het verkeersbesluit.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet.

Als u op de beslissing op bezwaar niet kunt wachten en snel een voorlopige maatregel nodig is, kunt u de rechter daar om verzoeken. Dat verzoek moet u richten tot de voorzieningsrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan alleen als u het bezwaarschrift al bij het college van burgemeester en wethouders hebt ingediend. Met uw verzoek aan de voorzieningsrechter van de rechtbank moet u een kopie van uw bezwaarschrift meesturen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, wordt u griffierecht berekend.

Situatietekening:

 

Naar boven