Gemeente West Betuwe - gewijzigde vaststelling Wijzigingsplan - Enggraaf ongenummerd, Haaften

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 9 juli 2020 ligt gedurende zes weken ter inzage het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ‘Enggraaf ongenummerd Haaften’. Het ontwerp wijzigingsplan heeft ter inzage gelegen van 6 februari 2020 tot en met 18 maart 2020. Tijdens deze periode is een zienswijze ingediend. Het college heeft het wijzigingsplan in haar vergadering van 30 juni 2020 gewijzigd vastgesteld.

Het wijzigingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. Vanwege het coronavirus hanteert de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.HAAEnggraafOng-VSG1.

Toelichting.

In het wijzigingsplan wordt op een agrarisch perceel van ca. 45.000 m2 in Haaften de bouw van een glastuinbouwbedrijf mogelijk maakt met kassen, bedrijfsgebouwen en een bedrijfswoning.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn tot en met woensdag 19 augustus 2020 de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het   wijzigingsplan;

  • Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan   aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.   

Inwerkingtreding 

Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven