Buitengebied 2009, herziening Dennenweg

Logo Wierden

 

Aan de Dennenweg 4a heeft initiatiefnemer het plan opgevat de bestaande woning gewijzigd te herbouwen. De huidige woning staat achter een aanwezige schuur van de woning Dennenweg 4. De bestaande woning Dennenweg 4a is inmiddels behoorlijk verouderd en bouwkundig niet in goede staat. Aanpassingen zijn derhalve noodzakelijk. Vanuit het oogpunt van een goed woon- en leefklimaat beoogt initiatiefnemer de woning elders in de nabijheid te herbouwen. Deze locatie ligt niet binnen de geprojecteerde bestemming ‘Wonen’, waardoor het realiseren van de planvorming niet is toegestaan op basis van het huidige bestemmingsplan. Door middel van het nu voorliggende bestemmingsplan wordt de gewijzigde herbouw mogelijk gemaakt.

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 09-07-2020 op het landelijke platform www.ruimtelijkeplannen.nl (directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2019000014-ON01). Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf deze datum gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven