Facetbestemmingsplan Geitenhouderijen (ontwerp)

Logo Het Hogeland

Vanaf 9 juli 2020 tot en met 27 augustus 2020 ligt het ontwerp Facetbestemmingsplan Geitenhouderijen (NL.IMRO.1966.BPHHLherzGh-ON01) voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis te Winsum. U kunt het plan ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website.

Het facetbestemmingsplan is een uitwerking van het voorbereidingsbesluit zoals die door de raad van de gemeente Het Hogeland is vastgesteld op 27 mei 2020. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die in de buurt wonen van geitenhouderijen een grotere kans hebben op longklachten. Vervolgonderzoek moet uitwijzen wat daar precies de oorzaak van is. Dit facetbestemmingsplan regelt een verbod op geitenhouderijen, dit in verband met de gezondheidsrisico’s. In het facetbestemmingsplan is een afwijkingsbevoegdheid opgenomen waarmee van het verbod kan worden afgeweken, mits onomstotelijk is gebleken dat er geen gezondheidsrisico’s zijn voor mensen die in de omgeving verblijven.

Gedurende de periode dat het ontwerp facetbestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan geven. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Ria Uilenberg (telefoon 088 345 8775) van het team ruimtelijke ordening-beleid.

 

Naar boven