1 Ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied, Landgoed Middachten: moestuin, appelschuur en bijenstal 2 Welstandsbeleid

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk gebied, Landgoed Middachten: moestuin, appelschuur en bijenstal' en de daarbij behorende stukken voor een ieder ter inzage is gelegd.

In samenhang daarmee worden ook het ontwerp van de aanpassing van het Welstandsbeleid voor deze locatie ter inzage gelegd.

 

1 Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Landelijk gebied, Landgoed Middachten: moestuin, appelschuur en bijenstal

 

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk gebied, Landgoed Middachten: moestuin, appelschuur en bijenstal' en de daarbij behorende stukken voor een ieder ter inzage is gelegd.

 

Ligging plangebied

De locatie is globaal gelegen nabij Landgoed Middachten 6, Landgoed Middachten 7 en de voormalige appelschuur.

 

Inhoud

Het voornemen is om ter plaatse van een voormalige moestuin van Landgoed Middachten, de functie als moestuin (deels) te herstellen. Naast de moestuinfunctie komen op het perceel, ter plaatse van de huidige en te slopen bijgebouwen, een bijgebouw voor de moestuin en een bijgebouw voor de woning in de voormalige appelschuur. De huidige bijenstal wordt verplaatst richting het erf van Landgoed Middachten 7.

 

Inzage stukken

Vanaf donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus 2020 kan een ieder de stukken van het ontwerpbestemmingsplan inzien bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPLG42-ON03.

 

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

U wordt verzocht in uw zienswijze duidelijk het zaaknummer 624270 te vermelden.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Hiervoor moet u een afspraak maken met een bestemmingsplanjurist, via het algemene telefoonnummer (026) 49 76 911, of via bpjuristen@rheden.nl.

 

2 Welstandsbeleid

 

Aanleiding

Het huidige welstandsbeleid, vervat in de Welstandsnota 2016, is niet toereikend voor de beoogde ontwikkeling op bovengenoemde locatie. Daarom wordt beoogd het welstandsbeleid voor deze locatie aan te passen.

 

Inzage van stukken

Het voorstel voor het (nieuwe) beeldkwaliteitskader is in te zien als bijlage bij het bestemmingsplan, te weten in de bijlage inrichtingsplan. Deze beoogde aanpassing van het welstandsbeleid voor deze locatie ligt donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus 2020 ter inzage bij de Servicebalie in het gemeentehuis te De Steeg. Het is ook in te zien als bijlage bij het bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl, zie hierboven.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. U wordt verzocht in uw reactie duidelijk het zaaknummer 624270 te vermelden. Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met een bestemmingsplanjurist, via het algemene telefoonnummer (026) 49 76 911, of via bpjuristen@rheden.nl.

 

De Steeg, 8 juli 2020

 

 

Naar boven