Terinzagelegging '2e herziening bestemmingsplan Buitengebied', locatie Langeweg 480/480a, Zwijndrecht

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerp '2e herziening bestemmingsplan Buitengebied', locatie Langeweg 480/480a, Zwijndrecht ter inzage ligt.

Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van rangeerterrein Kijfhoek in het buitengebied van Heerjansdam, gemeente Zwijndrecht. De Langeweg vormt de grens met de gemeente Ridderkerk.

Voorliggend bestemmingsplan voorziet in de regeling Ruimte voor ruimte. De kassen en de bedrijfsbebouwing aan de Langeweg 480/480a worden gesloopt. De twee bedrijfswoningen worden omgezet naar burgerwoningen. In de gemeente Ridderkerk mogen ter compensatie van de sloop vier burgerwoningen gebouwd worden, deze komen tussen de Langeweg 3 en 3B.

Terinzagelegging stukken

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 9 juli 2020 tot en met 19 augustus 2020 ter inzage.

De stukken zijn online te raadplegen via www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen -bestemmingsplannen - bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0642.BP15langeweg480-2001.

Wanneer u de stukken op papier wilt inzien op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, verzoeken wij u in verband met de beperkte openingstijden, vooraf de tijden te controleren.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen onder vermelding van "2e herziening bestemmingsplan Buitengebied", locatie Langeweg 480, Zwijndrecht op een van de volgende wijze:

- schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

- per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl),

- mondeling, na afspraak met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling (telefoon 14 078).

Vanwege de beperkte omvang van het plan wordt geen voorontwerpprocedure doorlopen

Zwijndrecht, 8 juli 2020

 

Naar boven