Bestemmingsplan “Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage”

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het bestemmingsplan ‘Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage’ ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is op 30 juni 2020 ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad van Amersfoort. Tegelijk met het bestemmingsplan ligt ook ter inzage het besluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder in verband met het vaststellen van zogenaamde Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh).

 

Inhoud van het plan

 

Er is een verzoek ingediend om 30 woningen te mogen bouwen op het perceel Meridiaan 14. Op deze plek was voorheen de Vreekampgarage gevestigd. Een aantal jaar geleden is de garage leeg komen te staan. Boven de garage bevinden zich twee appartementen. Het bouwen van de 30 woningen past niet binnen de bestemming ‘Gemengd’ van het bestemmingsplan “Amersfoort Oost”. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is voor het perceel Meridiaan 14 een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 9 juli 2020 tot en met woensdag 19 augustus 2020 ter inzage in de publiekshal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 1. U kunt het plan tijdens de openingstijden van het Stadhuis zonder afspraak inzien. Het bestemmingsplan kunt u ook digitaal raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0307. BP00177-0301) of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Tijdens de periode van de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbestemmingsplan, of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze hebben kunnen indienen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Voor de behandeling van een beroepsschrift moet griffierecht betaald worden. Meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht vindt u op www.raadvanstate.nl, of telefonisch via 070 426 4426.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort over de vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Procedure besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder begint de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van een hogere waarde, met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage.

Omdat over het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde geen zienswijzen zijn kenbaar gemaakt, kunnen op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden in beroep gaan, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbesluit.

Naar boven