Ontwerp Chw bestemmingsplan, besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling en besluit hogere grenswaarden Aan de Dijk

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus 2020 voor iedereen ter inzage ligt:

 

- het ontwerp Chw bestemmingsplan Aan de dijk;

- het besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Aan de dijk.

- het ontwerp besluit hogere grenswaarden Aan de dijk

 

Inhoud

 

Ontwerp Chw bestemmingsplan

Het gebied "Aan de Dijk" ligt aan de Snipperlingsdijk en gaat onderdeel vormen van de Rivierenwijk.

In het gebied worden in totaal circa 160 woningen gerealiseerd. Hiervan zullen circa 80 grondgebonden woningen zijn en circa 80 appartementen. Er komt een mix van huur- en koopwoningen, in verschillende categorieën.

Tevens worden er binnen het plangebied twee woonwagenstandplaatsen aangelegd.

 

Om de ontwikkeling van het nieuwe woongebied mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig.

 

Besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r .-beoordeling

Voor ruimtelijke ontwikkelingen zoals het nieuwe woongebied “Aan de dijk” is het noodzakelijk om te onderzoeken welke milieugevolgen er ontstaan naar aanleiding van de ontwikkeling. Aan de hand van een “aanmeldnotitie besluit m.e.r.” is een beschrijving gegeven van het stedelijk ontwikkelingsproject en de milieueffecten hiervan. In deze notitie wordt geconcludeerd dat significante negatieve effecten zijn uit te sluiten. Het college van B&W heeft aan de hand hiervan besloten dat geen milieueffectrapport of m.e.r.-beoordelingsrapport opgesteld hoeft te worden.

 

Ontwerp besluit hogere grenswaarden

Voor de nieuwe woningen geldt dat er moet worden voldaan aan de normen uit de Wet Geluidhinder. Dit houdt in dat de geluidbelasting niet te hoog mag zijn.

Uit akoestisch onderzoek naar de aspecten wegverkeers-, railverkeers- en industrielawaai is gebleken dat de voorkeursgrenswaarden vanuit wegverkeerslawaai en industrielawaai op enkele woningen en de woonwagenstandplaatsen wordt overschreden.

Voor de woonwagenstandplaatsen overschrijdt de geluidbelasting ook de maximale grenswaarden. Daarom wordt voor de woonwagenstandplaatsen een geluidreducerend scherm gerealiseerd. Hiermee wordt de geluidbelasting teruggebracht naar 53 dB, dit voldoet aan de maximaal toelaatbare waarde.

Voor de overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarde op de gevels van de woningen en de woonwagenstandplaatsen is het mogelijk een hogere grenswaarde te verlenen. Hierbij blijft er sprake van een goed woon- en leefklimaat.

 

Inzien

Ontwerpbestemmingsplan

 

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.chw010-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.chw010-/NL.IMRO.0150.chw010-OW01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan, het besluit op de Aanmeldnotitie m.e.r .-beoordeling en het ontwerp besluit hogere grenswaarden

 

Het ontwerp bestemmingsplan, het besluit op de Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling en het ontwerp besluit hogere grenswaarden kunt u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan, het besluit op de Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling en het ontwerp besluit hogere grenswaarden inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak geopend. Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan, het besluit op de Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling en het ontwerp besluit hogere grenswaarde liggen van donderdag 9 juli tot en met woensdag 19 augustus 2020 ter inzage. U kunt tot en met 19 augustus 2020 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op de stukken kunt reageren.

 

Ontwerp bestemmingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan “Aan de dijk”

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij Suzanne Hendriks van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Besluit op de Aanmeldnotitie m.e.r .-beoordeling

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit op de Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling. Wilt u hier toch op reageren? Dan kunt u een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan.

 

Ontwerp besluit Hogere grenswaarde

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp besluit hogere grenswaarde en bent u belanghebbende, dan kunt u een zienswijze indienen.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde “Aan de dijk”

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij Suzanne Hendriks van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het bestemmingsplan of het besluit hogere grenswaarden op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt besluit hogere grenswaarde door het college vastgesteld en wordt het bestemmingsplan aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit hogere grenswaarde kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven