Bekendmaking ontwerp Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Sint-Michielsgestel (art. 3.8 Wro)

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maken bekend dat het ontwerp Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Sint-Michielsgestel (NL.IMRO.0845.BP2020kamerbwoning-ON01) ter inzage wordt gelegd (conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening).

 

In de meeste bestemmingsplannen van de gemeente Sint-Michielsgestel is het gebruik van gronden en gebouwen voor kamerbewoning begrensd tot maximaal 4 individuele personen per woning.

Op 19 september 2019 heeft de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel voor het grondgebied (de bestemmingsplannen) van de gemeente waarin nog geen maximalisatie/begrenzing was opgenomen een voorbereidingsbesluit genomen. Hierdoor is ook voor dit grondgebied (deze bestemmingsplannen) thans tijdelijk kamerbewoning begrensd tot maximaal vier individuele kamerbewoners per woning. Dit ter voorbereiding van het op te stellen Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Sint-Michielsgestel, die deze regeling over gaat nemen en alle geldende bestemmingsplannen zonder maximalisatie/begrenzing hiermee (voor specifiek dit onderdeel) aanpast/aanvult.

Het ontwerp Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Sint-Michielsgestel is thans opgesteld en wordt ter inzage gelegd. Het betreft de plangrenzen van de bestemmingsplannen Sint-Michielsgestel West, Seminarielaan/Beekvlietstraat, Hooidonk (Den Dungen) en Hartkamers Berlicum (Centrum Berlicum). Voor deze plangebieden regelt het ontwerpplan nu ook dat er niet meer dan 4 individuele personen (niet zijnde een traditioneel huishouden) in een woning mogen zijn gehuisvest.

 

In zagetermijn, procedure en zienswijzen

Het ontwerp Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Sint-Michielsgestel, met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 10 juli 2020 tot en met donderdag 20 augustus 2020 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentekantoor van Sint-Michielsgestel, Meanderplein 1 te Sint-Michielsgestel. Kijk voor onze actuele/beperkte openingstijden (i.v.m. COVID-19) op onze website www.sint-michielsgestel.nl. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073-5531111).

 

Het digitale ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen en downloaden. Op de hoofdpagina van deze website kunt u het opzoeken met het betreffende plan(ID)-nummer NL.IMRO.0845.BP2020kamerbwoning-ON01.

 

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Mondelinge zienswijzen kunnen alleen op afspraak worden ingediend. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073-5531111).

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer 073-5531626 of via het mailadres t.diebels@mijngemeentedichtbij.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

9 juli 2020

 

 

 

 

Naar boven