Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit

Logo Ooststellingwerf

 

Kennisgeving

Burgemeester en wethouders maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17. vijfde lid van de Wet milieubeheer, het volgende bekend: op 1 mei 2020 is ter voorbereiding van een aanvraag om omgevingsvergunning een aanmeldingsnotitie in het kader van de bouw van een kleinschalige woonvorm voor dementerende ouderen aan de Wrongel te Oosterwolde ingediend. De aanmeldnotitie is getoetst aan de criteria van artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer.  Burgemeester en wethouders hebben op 12 mei 2020 besloten het uitvoeren van een m.e.r.-beoordeling voor de omgevingsvergunning voor bouw en/of het gebruik van een woonzorgvoorziening aan de Wrongel te Oosterwolde achterwege te laten, omdat beoordeeld is dat de milieueffecten als gevolg van de voorgenomen ontwikkeling beperkt zijn en dat er geen sprake is van een bijzondere omstandigheid die het opstellen van een MER noodzakelijk maakt.

Terinzagelegging

Het besluit en de aanmeldingsnotitie liggen vanaf 7 juli 2020 tot en met 17 augustus 2020 ter inzage. Om deze op het gemeentehuis in te zien moet u – om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan  een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u naar www.ooststellingwerf.nl. U kunt ons ook bellen op 14 0516.

Voorbereidingsbesluit

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit besluit beschouwd als een voorbereidingsbeslissing waartegen geen direct bezwaar of beroep openstaat tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. In eerdere uitspraken heeft de Raad van State dat bijvoorbeeld omwonenden en milieuverenigingen in dit geval niet als direct belanghebbende worden gezien.

U kunt uw reactie omtrent dit beoordelingsbesluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de omgevingsvergunningprocedure (zie ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen woonzorgvoorziening aan de Wrongel te Oosterwolde).

 

 

Naar boven