Voorbereidingsbesluit supermarkten Oosterwold

Logo Almere

Burgemeester en wethouders van Almere maken bekend dat de gemeenteraad op 2 juli 2020 heeft besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied waar de ontwikkelregels van het Chw bestemmingsplan Oosterwold van kracht zijn.

 

Op grond van het voorbereidingsbesluit is het verboden om het gebruik van gronden of bouwwerken te wijzigen of laten wijzigen voor een supermarkt. Onder een supermarkt wordt verstaan: detailhandel met een verkoopvloeroppervlak van tenminste 500 m² winkelvloeroppervlak en een grote verscheidenheid aan artikelen, merendeels levens- en genotmiddelen, waarbij sprake is van zelfbediening door klanten. Ondergeschikte detailhandel valt niet onder het begrip supermarkt.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel om de benodigde tijd te creëren om samen met de partners in Oosterwold een passende regeling voor supermarkten in het bestemmingsplan te maken. Niet om de ontwikkeling van supermarkten tegen te gaan en ook niet om afbreuk te doen aan de ontwikkelfilosofie van Oosterwold.

Het voorbereidingsbesluit geldt voor één jaar. In dat jaar wordt de herziening van het Chw bestemmingsplan Oosterwold voorbereid.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van bekendmaking.

Het voorbereidingsbesluit vervalt op het moment waarop de herziening van het bestemmingsplan, ter voorbereiding waarvan het besluit is genomen, in werking treedt.

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Waar kunt u het voorbereidingsbesluit inzien?

In verband met de Coronacrisis is het voorbereidingsbesluit alleen digitaal beschikbaar.

De digitale versie van het voorbereidingsbesluit is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.VB0065-vg01

De bestanden van het voorbereidingsbesluit kunt u downloaden op: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0034.VB0065-vg01

Voor vragen over het besluit of hulp bij het inzien, kunt u terecht bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 14036.

Naar boven