Ontwerp bestemmingsplan “Buitengebied, vijfde herziening”

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan “Buitengebied, vijfde herziening” met ingang van 9 juli 2020 gedurende een termijn van zes weken bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 in Didam, voor een ieder ter inzage ligt en tevens via www.montferland.info en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen is.

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied, vijfde herziening’ voorziet in de periodieke actualisatie van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Deze vijfde herziening voorziet in hoofdzaak in de volgende aanpassingen:

- enige actualisatie planbegrenzing ‘Buitengebied’;

- het bestemmen van enkele gronden voor aanleg en behoud van natuurwaarden;

- het opnemen van een verbod op uitbreiding van en omschakeling naar geitenhouderij;

- het planologisch doorvertalen van verleende omgevingsvergunningen, waarbij is afgeweken van het bestemmingsplan;

- het opnemen van een mogelijkheid voor streekproductenwinkels aan huis;

- enkele reparaties en actualisatie op perceelsniveau;

- het opnemen van een bestaande rioolpersleiding bij Stokkum op de verbeelding en het aanbrengen van enige correctie daar waar de bestaande en als zodanig bestemde hoogspanningsverbinding ten zuiden van Didam (en het verlengde daarvan) niet volledig juist op de verbeelding van het geldende plan is opgenomen;

- enige technische aanpassing in de integrale regels;

- het planologisch mogelijk maken van diverse ruimtelijke ontwikkelingen op particulier verzoek, waaronder 3 functieveranderingsinitiatieven naar wonen (Greffelkampseweg 58 Didam, Bosstraat 57 Didam en Julianaboom 1 Kilder), 2 functieveranderingsinitiatieven naar werken (Hengelderweg 4 Didam en Rozenpas 8 Kilder), het toekennen van een bestemming ‘bedrijf’ aan een voormalig agrarisch pand (achter Weemstraat 35 Didam), het vergroten van een agrarisch bouwvlak voor paardenhouderij (St. Jansgildestraat 15-17 Beek), het aanpassen van woonbestemmingen (Kollenburgweg 14 Didam, Op den Dam 15/15a Azewijn, Greffelkampseweg 9 Didam).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM.

Een zienswijze kan ook per e-mail worden gericht aan gemeente@montferland.info onder vermelding van ‘zienswijze Buitengebied’ in het onderwerp.

Desgewenst kan de zienswijze ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan daarvoor een afspraak worden gemaakt. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Inzagetermijn/zienswijzen: van 9 juli 2020 tot en met 19 augustus 2020.

Didam, 7 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Montferland,

Naar boven