Ontwerp bestemmingsplan ‘Delfzijl – Molenbergplein'

Logo Delfzijl

Het ontwerp bestemmingsplan 'Delfzijl – Molenbergplein' regelt de realisering van een nieuw cultuurcluster aan het Plein de Molenberg. Het cluster biedt de ruimte aan de activiteiten van het huidige theater de Molenberg, de bibliotheek en de activiteiten van de culturele netwerkorganisatie IVAK. Het cultuurcluster wordt gecombineerd met de bouw van appartementen en horeca.

In samenhang met de totstandkoming van het ontwerp bestemmingsplan worden gelijktijdig ter inzage gelegd:

Ontwerp beeldkwaliteitsplan 'Delfzijl – Molenbergplein'

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan legt de uitgangspunten voor architectuur en stedenbouw vast voor de hierboven genoemde locaties. Het plan heeft als doel te dienen voor als toetsingskader voor zowel architecten als de welstandscommissie. Het beeldkwaliteitsplan zal worden toegevoegd aan de bestaande Welstandsnota en vormt in die hoedanigheid een toetsingskader voor de beoordeling van bouwplannen.

Vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit

De beoogde activiteiten staan vermeld in onderdeel D 11.2 van de bijlage bij het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.). Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het voornemen is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn. Daarom is het maken van een milieueffectrapport niet nodig.

Besluit vaststellen hogere waarden

Voor het ontwerp bestemmingsplan 'Delfzijl - Molenbergplein' is een onderzoek verricht naar de geluidsbelasting vanwege industrielawaai en wegverkeerslawaai. Het besluit hogere grenswaarden en het ontwerp bestemmingsplan maken de bouw van woningen mogelijk binnen het ontwerp bestemmingsplan ' Delfzijl - Molenbergplein'. Het besluit hogere grenswaarden is nodig omdat voor een aantal locaties binnen het plangebied niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van industrielawaai voor de toekomstige woningen. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale voorkeursgrenswaarde voor het geluid van de Wet geluidhinder. Het college kan daarom een hogere waarde vaststellen.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan, ontwerp beeldkwaliteitsplan, het besluit hogere waarde en het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 9 juli tot en met 19 augustus 2020 ter inzage. Vanwege de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus, kunt u alleen voor noodzakelijke zaken terecht in het gemeentehuis. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan digitale inzage. De stukken zijn te vinden via de link www.delfzijl.nl/bestemmingsplannen. De digitale stukken zijn juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het stuk Geeft u er toch voorkeur aan om de papieren versie in te zien, dan kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, via telefoonnummer 140596. Onze medewerkers gaan met u op zoek naar een oplossing.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzenindienen bij het college van B&W, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar: gemeente@delfzijl.nl. Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp waar uw zienswijze betrekking op heeft. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 91 73.

Naar boven