Vastgesteld bestemmingsplan ‘Emmen, Westerstraat naast nr. 82 tot 88’

Logo Emmen

 

De gemeenteraad van Emmen heeft op 25 juni 2020 het bestemmingsplan “Emmen, Westerstraat naast nr. 82 tot 88” met planidentificatienummer NL.IMRO.0114.2019010-B701 vastgesteld.

Het plan voorziet in de realisatie van een appartementencomplex met daarin 29 appartementen en maximaal 250 m2 aan commerciële ruimte (kantoren) op de begane grond.

 

Van 8 juli 2020 tot en met 18 augustus 2020 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Beroep kan tot en met 18 augustus 2020 worden ingesteld door een belanghebbende. Alleen de volgende belanghebbenden mogen in beroep gaan:

  • Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht op het moment van vaststellen van het bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor meer informatie over hoe u een beroepschrift opstuurt, gaat u naar de website www.raadvanstate.nl.

 

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de bovengenoemde termijn kunnen geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 19 augustus 2020. Als u beroep instelt heeft dit geen schorsende werking. U kunt daarom de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State naast uw beroep verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Indien dit verzoek binnen bovengenoemde termijn is ingediend, dan treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

 

Emmen, 7 juli 2020

burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven