VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN “RINSUMAGEAST”

Logo Dantumadiel

Stukken ter inzage

Bovengenoemd plan ligt vanaf 9 juli 2020 zes weken ter inzage voor beroep.

U kunt het bestemmingsplan bekijken via www.dantumadiel.frl onder Bouwen en Wonen, Bestemmingsplannen, Plannen in Dantumadiel ter inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-code: NL.IMRO.1891.bpRIkomplan-0401.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan willen wij het aantal afspraken in het gemeentehuis beperken. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om het ontwerpbestemmingsplan in het gemeentehuis aan de Hynsteblom 4 te Damwâld in te zien. Probeer dan ook zoveel mogelijk het plan digitaal in te zien. Als dit geen optie is, kunt u contact opnemen met de gemeente Dantumadiel en vragen naar team Romte via het telefoonnummer 0519 - 298888. Er zal dan in overleg met u naar een oplossing gezocht worden. Het bestemmingsplan Rinsumageast, is het resultaat van de actualisering van het bestemmingsplan Rinsumageest en is conserverend van aard. Het vastgestelde bestemmingsplan kent verder de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen::

- De omzetting van een dienstwoning op Tjaerdawei 41 naar reguliere woonbestemming;

- De opname van een wijzigingsbevoegdheid voor de realisatie van een kleinschalige camping op het perceel Tjaerdawei 45;

- Het toevoegen van een bouwmogelijkheid voor 1 woning (na sloop voormalige bedrijfsbebouwing) op het perceel Rjochthûsstrjitte 27-29.

Beroep instellen

Het plan is voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht..

De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan op 10 juli 2020, de dag na die waarop het plan ter inzage is gelegd. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend, maar kunnen aantonen dat ze daartoe niet in staat zijn geweest;

- belanghebbenden die een beroep willen indienen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Raad van State. In die gevallen treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken geen rechtsmiddelen worden aangewend is het plan onherroepelijk.

Damwâld, 8 juli 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel,

N.L. Agricola, burgemeester

R.G. Dijksterhuis, secretaris

Naar boven